Ridning, ridning, ridning.

Hej på er! Igår red jag faktiskt Hanna, och det gick toppenbra.
Började med att longera tio minuter och hon kändes väldigt lugn och fin. Ryckte ingenting i repet (hade repgrimma och rep.) och skrittade och travade snällt på och var väldigt koncentrerad.
Det första som hände när jag hoppade upp var att hon stack med mig. Inte i galopp, utan typ snabb skritt eller något, haha, han faktiskt inte känna efter! Men snart hade jag henne under kontroll igen och gick lite påv volten då. Efter det tränade jag på en raksträcka, med att hon skulle flytta sig för skänkel och vikt. Det fungerade inte så bra i början, men efter ett tag så gjorde jag lite annorlunda och då gick det mycket bättre. Travade även upsuttet på henne och ställde lite krav på henne, och det gick SÅ bra. Duktiga tösen!
 
Dock var hon lite pigg, lite svår att hålla tillbaka och lite tipprig, men så länge det inte blir värre så är det okej. 
 
Idag är tanken att hon ska få komma ut på en förhoppningsvis lite längre promenad och få sträcka ut musklerna lite. Om jag får hjälp på fredag kanske det blir tömkörning, eller vila. Får se hur det blir, jag och pappa är lite på sned för tillfället...
 
// Emmy

Hallihallå

Hej på er!
Just nu sitter jag i skolan med en hel vecka framför mig. ärligt? Det känns inte bra alls, längtar bara tills helgen. :(
Helgens träningar med Hanna har i vart fall gått jättebra:
Fredag: Tömkörde. Hon var ganska "hängig" i tömmarna i början, slappnade inte av något vidare och drog. Efter ca tio minuter mjuknade hon och blev jättefin, lyssnade på små signaler och var kocentrerad, BIG like!
Lördag: Promenerade och jobbade lite på cirkeln. Inga speciella krav, det gick bra.
Söndag: Red, och hon bockade bara en gång, wiho! Red lite på ängen, gick över två små stockar som blev som bommar, testade att rygga lite och halter. Det gick såå bra, och är jättenöjd med henne!
 
Vill passa på att tipsa om en bra låt med!
 
https://www.youtube.com/watch?v=wZ2Ac2xZDUw
 
// Emmy
 

Längesedan

Har loggat in här många gånger nu, på ett kort tag. Börjat skriva, men slutat. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vad jag ska tänka och känna.
 
Livet är verkligen upp och ner för mig nu. Prinson fick kolik för ett tag sedan och det gjorde att vi valde att ta bort han. Det svåraste och jobbigaste jag någonsin gjort antagligen, men nu har min fina Prinson det bra, och det förtjänar han. ♥
 
Som vissa av er kanske vet så lider jag av en deppression. Jag orkar nästan inte ens vara i stallet, och det är så trist. Jag har alltid älskat hästar och vart så mycket med dom jag kunnat - Jag blir lycklig av det. Men nu tar det bara stop i kroppen, trots att jag vill. Så, Hanna har en lite längre vila nu, ska försöka börja sätta igång lite smått till helgen igen. Såklart gör jag allt jag måste, jag mockar, sopar, ger mat och vatten, borstar och kratsar hovar, men det är verkligen utan glädje, tråkigt nog.
 
Men, jag ska få hjälp med deppressionen, och efter det så hoppas och ber jag att det kommer vara som vanligt igen, och då, DÅ ni, då ska jag satsa fullt ut! :D Med lite ork i kroppen igen ska jag verkligen satsa. 
 
Jag kanske kommer klicka mig in här och skriva någon gång då och då, men när jag bara har sådana här tråkiga saker att skriva om känns det som det kanske inte är det roligaste för er att läsa direkt. ;) Men, när jag börjar sätta igång Hanna, så ska jag som sagt klicka mig in här, och då kan jag ju skriva om våra träningspass osv. :)
 
Hoppas ni alla haft en jättebra jul och en bra start på det nya året!
 
Kram på er!
 
// Emmy