jao

ursäääktaa för verkligen urkass uppdatering.. har inte haft ork eller tid till att blogg så, menmen. Ska i alla fall försöka komma igång så smått med bloggningen igen, så nu får alla ta och önska vad dom vill respektive inte vill läsa om!! (a)

//Lisa

Another dinosaur

Efter att en person kom med en idé efter min till synes snälla velociraptor om att göra en evil "långhals", kul idé så den sattes i verket och här är resultatet :D












Kommentera hemskt gärna! :D
Nu ska jag sova ^^

//Elin

Gårdagen

Igår så red Lisa och jag ut på långritt :) Först red vi och träffade Meja och hennes lilla monster Sessa, som är såååå söööööt :D och dom är så duktiga (Y) dock blev Sessa lite distraherad av våra monster ;)
Vi lekte runt lite i paddocken, hoppade lite småhinder, Meja visade lite tricks och jag visade hur bugningen ser ut än så länge för Fiona, hon börjar bli duktig! :D vi hade allmänt kul (Y) sen red Lisa och jag hem igen, vi red en bit längre än bara direkt hem så att hästarna fick bli av med lite energi, tur att vi tog på reflexerna för det hann blir redigt mörkt ;) Tror vi var ute sen 13.00/13.30 tills 17.00/17.30 ca :p var lite lagom trötta och hungriga när vi kom hem igen (A) Men det var kul och man mådde sådär lagom gott i kroppen efteråt och nu har jag träningsvärk! :D
Sov gott inatt ^^

Sitter just nu och målar på en liten bild :D

//Elin

Rauwerrrr

Jag har vart uppe hela morgonen och målat :D Idag kom Elin fram till att hon var lite kreativ, jag har tagit lite inspiration ifrån velociraptorn och skrapat ihop en helt egen ide :D
Here it comes:











Kommentera gärna! :D

//Elin

Vår förebild




//Elin & Lisa

NU VET NI

Har inte kunnat uppdatera då, jag vart hemma hos annie hela veckan. Har haft prao på emaus, det har vart najs, var väldigt trött dock...

//Lisa

Några års väntan "bara"....

... Sen så kan jag köpa mig en majsorm..

Faktiskt så har jag velat ha reptil i många år men när jag var mindre efter mycket läsande och tjatande förstod jag att jag inte skulle klara av det helt enkelt, det var alldeles för mycket för mig. Men det var ca 5 år sedan tror jag.. Och jag har verkligen blivit sådär extremt sugen på att skaffa orm nu och jag vet att jag skulle klara av det.

Jag hade en period då jag var mer inne på leopardgecko


, jag älskar alla reptiler och skulle gladeligen ha en ödla likväl som en orm om det inte vore för maten.. dom äter insekter.. Har lite svårt för tanken på att ha stora levande, låtande syrsor hemma.. Döda möss tycker jag faktiskt inte alls är äckligt..
Så där föll det.

Men här hemma är det prompt nej.. Det kommer aldrig komma in en orm i det här huset. Pappa är trött på smådjur... Men ormar är inte smådjur, höh, dom är reptiler, duuuh.. Och dom andra smådjuren vi haft fick vi när vi var mindre och fick såna där impulser, i princip bara för att dom är så söta.. Men det fanns ju inget större intresse så man har liksom.. Tröttnat.
Men en orm känns annorlunda.. För mig. Det är samma känsla jag känner för hästarna och katterna, att man liksom är förälskad på något sätt, en passion. Pappa påstår att dom bara är tråkiga, men det tycker ju inte jag. Och det är ju inte han som ska tycka att dom är roliga och intressanta, right? Det är ju jag som vill och skulle ta hand om ormen ifall jag fick en, han skulle inte ens behöva betala något för jag har mitt eget studiebidrag och det skulle jag glatt lägga ut helt och hållet på en orm och alla senare kostnader.

Jag vet inte vad det är med reptiler, men jag har liksom alltid fascinerats av dom, hur vackra dom är.. När jag ser en så bara pirrar det i hela mig, jag får i princip samma känsla som när jag träffar kattungar, jag vill liksom inte gå därifrån.. Skulle kunna sitta i timmar bara för att få vara nära dom, det är i princip en obeskrivlig känsla jag känner jag får vidröra dessa fantastiska varelser, tyvärr sker väl detta bara en gång typ var tredje år eller nåt... Om man har riktigt mycket tur..
Gosch, jag pallar inte. Det är ett och ett halvt år tills jag fyller 18 och då är jag myndig.. Men det innebär inte att jag flyttar hemifrån redan då.. Fuck. Och när jag flyttar hemifrån kommer ekonomin förmodligen vara riktigt tuff ett tag, guess dom första åren... Så då blir det några år till som jag inte kan skaffa en majsorm. Roligt. Eller inte.

Och om jag nu på något konstigt sätt skulle tröttna eller inte orka med ormen när jag väl får skaffa en så är det absolut inte ovanligt att sälja dom till andra intresserade människor, och detta kan göras lätt då efterfrågan på reptiler blir allt större och vanligare.
Nä usch, blir bara ledsen och allmänt smådeppig av all denna längtan som jag inte vet vart jag ska göra av den.. Jag får hitta en människa i närheten med reptiler eller nåt.. Så kan jag våldgästa dom varje dag eller nåt, good idea.

Hade jag inte känt mig så hemma i det här huset och om vi inte haft hästarna så hade jag nog inte vart långt ifrån att flytta.. För det verkar ju vara det det hänger på, att pappa inte vill ha in en orm i huset.
Dom låter inte, luktar inte, stör inte, smutsar inte ner i huset, han behöver varken titta eller bry sig om den för det skulle ju vara min uppgift, inte hans. Men han är i princip omöjlig att övertala, tyvärr.

Förlåt för ett extremt tråkigt inlägg, men jag behövde skriva av mig lite... Jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen, jag tror känslan jag har för reptiler kan jämföras med känslan av att vara förälskad... Men varför skulle en endaste sate bry sig om att jag känner så. Ingen lyssnar ändå.

//Elin

Busigt värre

Jag har nu jobbat med en bild i några timmar ^^ Hoppas ni kommer känna igen dom (A)




Känner ni igen dom? ;)







Här tyckte snorElin egentligen att hon var klar för att hon är så förgrämmat lat ;)

Men jag lyckades lägga någon timma till på det och blev faktiskt lite nöjdare till på köpet! c:
Och det är såklart Sweeney Todd & Mrs. Lovett

Olyckligtvis har jag blivit lite krasslig, har lite feber just nu och är allmänt nere. Så det kanske blir fler bilder när jag är hemma och om jag har ork till att plåga mig själv mer :p

//Elin

Jag är med och tävlar om... c:



http://hastochpownii.myshowroom.se/hv-polo-jws-%e2%99%a5/

Bushästar

Idag har vi ridit en lite längre tur på pållisarna ^^ Vart en riktig bustur, mest på lek och för att springa av dom ordentligt, och vi kan lova att det behövdes ;)
Vart mycket trav och galopp, herrejävlar vad dom små liven sprang i sista galoppen. Haha, vi lät dom faktiskt tävla lite med varandra, och Lukas det lilla monstret vart inte långt ifrån att komma förbi Fiona ;) Han börjar ju gå ner en hel del i vikt så det är inte så tungt längre, dessutom är det perfekt ridtemp. nu och dom var fulla med energi ^^

Härligt iaf och båda upplever att hästarna lyssnar mycket bättre och mjukare på dom nya tränsen än på betten, dock har dom ifrågasatt hur målmedvetna vi vart då vi bara jobbat eller krävt större saker av dom i bett innan. Men vi tror dom trivs riktigt gott med tränsen, härligt, framförallt när vi kunde lösa det faktum att sidostyckena var lite för nära ögonen såpass smärtfritt, uppenbarligen var varken nosgrimmorna eller pannbanden menade till stora kallblodshuvuden ;)

//Elin & Lisa

Rasmus

rösta gärna på Rasmus i tävlingen "Lussekatt 2011" :D

http://bohuslaningen.se/nyheter/lussekatt2011



//Elin

Lion Love

Har målat en halvslarvig bild på två lejon ^^
Here it comes! :D











Kommentera gärna! ^^

Ska nog måla något mer, iaf börja :'>

//Elin

Fånisen Fåna

Kör ett likadant test som Lisa then ;)

Vad heter hästen? Fiona
Tycker du att den ska heta något annat? Neeeeeeeeej!!!!! :o
Vad kallar du hästen? Fåna, Fånis, Bebbe, Smörblomma, Smörbiffen, Biffhästen, Bäbis, Mulligullibullibooo (och liknande ljud...)
Vad kallar andra hästen? Fiona... I guess.
Hur gammal är den? 12 år
Vilket år/månad/dag föddes den? År: 1999. Månad: okänd. Dag: okänd
Vilken färg har den? ljusbrunblack :)
Har den några tecken? nope
Hur hög i mankhöjden? 147 cm ca
Är det ett sto/valack/hingst? sto
Vad är det för ras? Norsk fjordhäst

Har du tävlat den i hoppning? Nepp
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? Nepp
Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nepp
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nepp
IÄr den tävlad i galopp? Nepp
Är den tävlad i något annat? Nepp
Har den tävlat in några pengar? Nepp
Hur mycket? -

Har hästen championatspoäng? vad e det? ;o
Hur högt har du hoppat med den? kanske 50, max xD
Är hästen bra på dressyr? Det kommer ^^
Hur är den i skritten? Lugn, bekväm ^^
Hur är den i traven? Mjuk när trampet är igång, snabb och kan bli skumpig.
Hur är den i galoppen? Inte speciellt samlad än så för tillfället snabb, men bekväm och lätt att sitta i.
Kan den skänkelvikningar? början till det, jao
Kan den öppna/sluta? njaa..
Kan den galoppombyten? nepp


Är hästen pigg? hrm... ohja..
Är hästen trög? När man rider i hagen, jao
Är hästen stark? för det mesta inte alls längre, men kan vid vissa tillfällen bli det fortfarande... ;/
Är hästen het? njaa.. kan bli jävligt pigg ibland xD
Bockar den? nope
Har du bockat med den? nej
Stegrar den? nej, som tur e!
Har du stegrat med den? nepp
Sparkar den bakut? i hagen....
Har du sparkat bakut med den? haha, ohja xD
Skenar den ofta med dig/andra? aldrig skenat. men hon sticker ifall någon "främling" rider henne vad jag vet (A)
Har du skenat på den? neej?
Är den tittig? nej
Har du badat tillsammans med den? Jao
Har ni hoppat tillsammans? Jao
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Jao

Hoppar hästen bra? när hon slappnar av och kommer igång är hon jätteduktig ^^
Gillar den att hoppa? Jao, lite jobbigt ibland (blir stressad)
Har den bra hoppteknik? När hon slappnar av och förstår att jag bara hoppar för att det är kul :)
Hur högt brukar du hoppa med den? brukar inte hoppa xD
Hur ofta hoppar du den? i somras så typ en gång i veckan, max! men har inte hoppat henne på hela hösten ;)
Hur är den när den rids ut? best!
Tycker den att det är kul? ja?!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? hon blir min lilla ängel <3
Står hästen i box? Jao, fast dom står fortfarande ute dygnet runt :p
Går hästen på lösdrift? nepp
Hur mycket och vad äter hästen? ca 2-2,5 kg hö, tre gånger dagligen. Och när vi ridit får dom basic pellets grej och foderjäst :p
Går den i hagen varje dag? OFC!
I en stor eller liten hage? stoor :p
Hur länge går den ute per dag? just nu 24 h :p
Gillar den att vara ute i hagen? ja..?


Hur ofta rids hästen? beror på.. men ca 3 dagar i veckan. (vill att det ska bli fler, men det e svårt att hinna med!!)
Är det en svår eller lätt riden häst? svår!
Vem äger hästen? Familjen ;D
Är hästen snäll i stallet? Ängel <3
Kan hästen stå lös i stallet? jao ^^
Måste hästen vara uppbunden? måste?
Är hästen lättlastad? hon var det när vi hämtade henne iaf :)
Är den snäll att klippa? vet inte ;)
Vad har den för sadel/sadlar? En Thorowgood allround och en bomlös :p
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Inga ;)
Vad har den för bett just nu? inget ;)
Vad har den för täcken just nu? ett ridtäcke (reflex) ;)

Nämn en sak som är - med hästen: hon är jätterädd för att göra fel och vågar inte riktigt prova vad det är jag vill om det är nya saker.
Nämn en sak som är + med hästen: Att hon är så otroligt vänlig och för att hon faktiskt växt fram en underbar personlighet nu till skillnad ifrån i början när hon i princip var "död".
Har ni många minnen tillsammans? alla sekunder jag spenderar med henne blir ju minnen, så jao ;)
Nämn det bästa: Hela henne <3
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: fuckyeah





//Elin

Flukisen Flukas

Tänkte härma dressyrfjollorna lite och köra en sån här jag med :D

Vad heter hästen? Lukas

Tycker du att den ska heta något annat? Neeeeeeeeej!!!!! :o
Vad kallar du hästen? Flukisen Flukas, rövslickarhäst, fetto, Lukas m.m xD
Vad kallar andra hästen? Lukas (i think)
Hur gammal är den? 9 år
Vilket år/månad/dag föddes den? År: 2002. Månad: Mars (tror jag). Dag: 25 eller 5 xD
Vilken färg har den? Enligt passet är han ljusbrun, men han skiftar mkt i färg
Har den några tecken? Två vita kotor, bak :p
Hur hög i mankhöjden? ca 148cm
Är det ett sto/valack/hingst? valack
Vad är det för ras? Nordsvensk bruks

Har du tävlat den i hoppning? Nepp
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? Nepp
Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nepp
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nepp
IÄr den tävlad i galopp? Nepp
Är den tävlad i något annat? Nepp
Har den tävlat in några pengar? Nepp
Hur mycket? -

Har hästen championatspoäng? vad e det? ;o
Hur högt har du hoppat med den? kanske 50, max xD
Är hästen bra på dressyr? ibland är han riktigt trevlig, jao
Hur är den i skritten? Ganska kort, men väldigt behaglig :3
Hur är den i traven? Mjuk och trevlig, ganska kort
Hur är den i galoppen? Ofta bockig xD nä men, ofta lite seg - eller alldeles för pigg, svår att sitta ner i ;o
Kan den skänkelvikningar? början till det, jao
Kan den öppna/sluta? njaa..
Kan den galoppombyten? nepp


Är hästen pigg? aaah!!!! Lite för pigg ibland
Är hästen trög? När man rider i hagen, jao
Är hästen stark? Han blir det ibland!
Är hästen het? njaa.. under vissa tillfällen kanske..
Bockar den? aaaah!!
Har du bockat med den? Every day ;)
Stegrar den? nej, som tur e!
Har du stegrat med den? nepp
Sparkar den bakut? ibland, jao
Har du sparkat bakut med den? Japp
Skenar den ofta med dig/andra? neej! han har aldrig skenat "på riktigt" med mig ;o
Har du skenat på den? neej?
Är den tittig? Vissa dagar, mer eller mindre :p
Har du badat tillsammans med den? Jao
Har ni hoppat tillsammans? Jao
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Jao

Hoppar hästen bra? Helt ok.. ibland
Gillar den att hoppa? Jao
Har den bra hoppteknik? ibland.. men oftast, nej xD
Hur högt brukar du hoppa med den? brukar inte hoppa xD
Hur ofta hoppar du den? i somras så typ en gång i veckan, max! men har inte hoppat honom på hela hösten ;)
Hur är den när den rids ut? best!
Tycker den att det är kul? ja?!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? han blir sig själv, pigg, glad, snäll och framåt, helt perfekt <3
Står hästen i box? Jao, fast dom står fortfarande ute dygnet runt :p
Går hästen på lösdrift? nepp
Hur mycket och vad äter hästen? ca 2-2,5 kg hö, tre gånger dagligen. Och när vi ridit får dom basic pellets grej och foderjäst :p
Går den i hagen varje dag? OFC!
I en stor eller liten hage? stoor :p
Hur länge går den ute per dag? just nu 24 h :p
Gillar den att vara ute i hagen? Nej, han vill såklart mkt hellre stå inne i ett stall ;)


Hur ofta rids hästen? beror på.. men ca 3 dagar i veckan. (vill att det ska bli fler, men det e svårt att hinna med!!)
Är det en svår eller lätt riden häst? svår!
Vem äger hästen? Familjen ;D
Är hästen snäll i stallet? jao :p
Kan hästen stå lös i stallet? höhö.. korta stunder med passopp xD
Måste hästen vara uppbunden? måste?
Är hästen lättlastad? har aldrig lastat honom själv.. men det tog typ 45 min när förra ägarn lasta honom, när vi hämtade honom ;o
Är den snäll att klippa? vet inte ;)
Vad har den för sadel/sadlar? En Thorowgood allround och en bomlös :p
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Inga ;)
Vad har den för bett just nu? inget ;)
Vad har den för täcken just nu? ett flug/eksemtäcke och ett för litet fodrat regntäcke ;)

Nämn en sak som är - med hästen: han är väldigt respektlös ;o
Nämn en sak som är + med hästen: Hans underbara personlighet och busighet, en livsglad häst!
Har ni många minnen tillsammans? alla sekunder jag spenderar med honom blir ju minnen, så jao ;)
Nämn det bästa: Han är underbar, älskvärd, livsglad, busig och personlig, hela Lukas e best! <3
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: nej, vafan? HAHA klart!







//Lisa

bebbe

Har lyckats fixa bilderna till min dator genom att skicka dom via mejl istället ^^

Fiona i sin nya supersmexiga grimma :D

Fånis <3

Fiona i det nya tränset (jag vet att sidostycket sitter lite nära ögat här, men både Lisa och jag flyttade ner sidostyckena till ringen på nosgrimman istället, så nu ligger det bättre!)

//Elin

sorry sorry

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen här i bloggen...
Men kan ju berätta att Lisa och jag red i tisdags och igår på pållisarna, vi har även bestämt att sluta helt med att rida på bett, därav köpet av bettlösa crossunderträns och dom lyssnar alldeles strålande (ja eller hur att det krävs pessoa och sån skit för att få två envisa kallblod att lyssna och bry sig...)
Idag har dom stått (kanske imorgon också beroende på om jag orkar eller inte) då jag vart i Tanum på nattöppet på en fritidsgård med några kompisar, fun fun, men trött, trött. :D

Ska försöka ladda av bilder ifrån mobilen (har inte funkat tidigare, men det ska nog gå att ordna....) på Fiona i sin nya grimma och i tränset och kanske lite bilder ifrån nattöppet

//Elin

Dagens köp

Dagens inköp:

(Bild lånad från http://hooks.se/)
Två crossunder träns :D

//Lisa och Elin