Attityd-hästen

I måndags hade jag en träning med Hanna (igår fick hon vila.) för tränare, eller hästcoach som hon egentligen utbildar sig till. 
Vi tränade en del på cirkeln, hur jag skulle hålla min arm och händerna, och olika slags energi. Det gick bra, hon saknar verkligen inte attityd min tjej, haha! När man ber henne om saker kan hon bli lite småsur, men det är inte alls som i början när hon nära på sparkade mot en, utan nu är det bara lite missnöje. Härligt att det blivit bättre, och jag hoppas att det blir ännu bättre efter lite träning! :) 
Sedan tränade vi lite tolerans med ett dressyrspö med en plastpåse längst upp. När man höjde det skulle hon stå still och när man sänkte skulle hon flytta på sig, och så skulle man såklart ha olika energi; Mer energi när spöet är nere och mindre när det är uppe.
Sedan blev det även lite tryckövningar. Hon skötte sig väldigt bra med tanke på att mina grannar höll på att klyva ved, köra med traktor och hade hundar nästan precis bredvid. Duktig toss! Det är så härligt att se att hon är så trygg.
 
 
En gammal bild tagen från mitt fönster, lyxutsikt! :')
// Emmy

Lucero

Nu har jag börjat rida en till häst som ni kommer få följa lite här, Lucero. Han ägs av min granne, och jag hjälper henne att rida han. Hur länge och hur många dagar i veckan vet jag inte riktigt, det kommer nog bli lite olika men jag hoppas jag får fortsätta rida han för han är verkligen en härlig häst! :)
Han är en andalusier född 2006 på 163 i Mkh. Jag har ridit han tre gånger och redan känns det som min ridning är ordentligt "uppsmörjad"! Det blir ju lite svårt att fokusera så mycket på hur man själv rider när man rider in en unghäst. 
Här är lite bilder på han och mig från igår:
Visst är han läcker? Åhh, är så glad att jag får rida han! :D
 
// Emmy

Körhäst

Idag tömkörde jag Hanna ensam, det gick jättebra! Tror minsann jag fått en körhäst istället för ridhäst, för hon tycker det är så otroligt mycket roligare att bli körd och tömkörd än riden, suck... Haha! Nej men, jag tycker absolut det är jätteroligt att köra, det är bara lite segt när man måste ha någon med sig hela tiden. Men med lite mer träning kan jag nog snart köra ut ensam med! :)
 
Men som sagt, det gick jättebra idag! Vi tog en ganska kort sväng, men med trav på både borta- och hemväg, halter och flytta lite åt sidor. Hon lyssnade toppen, och jag kände mig faktiskt inte speciellt dum mot henne även fast jag hade bett, för jag behövde aldrig dra i det eller så. Annars kan hon bli ganska stark på hemvägen. (Jag har bara bett när jag kör.)
 
Jag är så nöjd, och det tror jag hon var med. Öronen är framåt hela tiden och hon stannar inte på bortavägen som hon kan göra en del när jag promenerar eller rider. Hon löjlar sig inte heller utan verkar ta sitt "jobb" på allvar, vilket är väldigt bra inför att vi ska börja köra lite smått i skogen.
 
Imorgon vet jag inte vad jag gör, just nu när det gått så bra vill jag bara köra köra köra, haha! I helgen blir det nog en långtur med mina kompisar och deras sköthästar i vart fall, HUR ROLIGT?!?! Jag är jättetaggad, haha, så längesedan jag red med någon ju!
 
Ha det bra, vi hörs! 
 
// Emmy

Hjälm-hjälp

Fyndig rubrik va? Ibland får jag sjutton imig till det, hehe. ;) Sitter och kollar runt lite på hjälmar, då jag behöver en ny. Vad har ni för hjälmar, och vad tipsar ni om? Gärna någon som inte är allt för dyr, då jag inte har så mycket pengar för tillfället, hehe.
 
Kollat på bland annat denna från hööks:
Den kostar 399 kr och jag tyckte faktiskt den var ganska "okej-snygg". Sedan spelar det i och för sig inte så stor roll om den är snygg eller inte, då jag huvudsakligen bara ska ha den hemma. :)
 
Kollade även på denna, också från hööks:
Den går att reglera i storleken vilket är toppen, den har ventilation och verkade helt enkelt bra! 679 kr.
 
Min drömhjäl  är dock denna från Lami-cell:
Jag vet inte riktigt varför jag fastnat för denna då jag gärna vill vara stilren av mig och tycker denna egentligen är lite mycket, men ja, den är snygg. 1495 kr kostar den.
 
Det är verkligen svårt det där med hjälmar! Men nu har jag haft en hjälm som är lite för liten i snart ett år, vilket resulterar i röd panna och huvudvärk, och det hör ni ju själva hur det låter, inget bra alls. Jaja, ska snart till Gekås (Ullared) så får väll prova och se om det finns någon bra där, och sedan får jag väll dra mig till hööks och prova lite hjälmar där. :)
 
Kom gärna med tips, uppskattas!
 
// Emmy