Tränat

Hejsaaan, nu har jag tränat med Fiona i hagen. Lisa är inte hemma så Petra fick stå utanför och äta. Här kommer en liten analys ifrån träningen.
 
- För det första fokuserade jag på att väcka upp henne, att hon inte skulle vara så loj och ha en så låg energi. Det här gick riktigt bra i slutet, men då försvann också hettan vilket gjorde sitt för att göra henne trött.
- Sen har jag tränat lite kroppspråk och tryck, i ridningen är hon många gånger väldigt lyhörd och även på marken, men just nu är hon väldigt "seg" för signaler, ignorerar, trycker emot och lite sånt. Längtar tills våra grannars paddock (som de håller på å göra, om den inte redan är klar) är klar så att den tjejen, som var duktig på NH och tränat för Lisbeth Johnsson, kan komma hit. Skulle verkligen behöva lite hjälp i det fysiska och inte bara försöka gå efter det som står i Lisbeths böcker. Det ger ju mycket men jag vill ändå få hjälp av någon duktig så att det blir rätt!
- Lite ledövningar, vilket stundvis gick bra.
- Satt även upp och red i repgrimman och även med halsring, det här är Fiona väldigt bestämd mot. Hon vet precis vad jag vill men vägrar att göra det. Hon ställer sig bara vid grinden och tjurar eller försöker lata sig hos någon som står vid staketet. Och då sitter man där uppe och bankar som en småunge och hon bara ignorerar eller går iväg, gör en vid sväng och är tillbaka vid staketet.
- Sen gjorde jag lite cirkelövningar vilket gick väldigt bra, nu svalnade det och energin kom så hon blev ett rent nöje att jobba med. Både hon och jag börjar förstå varandras kroppspråk bättre. Eller rättare sagt jag börjar förstå hur jag ska använda mitt kroppspråk. 
 
Något som jag verkligen behöver träna med henne är hennes fokus, energinivå, arbetsmoral/motivation, känslighet och kommunikation. Så hoppas verkligen verkligen verkligen att den här tjejen kommer snart så att jag kan få tips och hjälp/lösningar i verkliga livet.
 
Nu blire pizza, med mor & far!
 
//Elin

Work in progress

Så här ser mitt ritprojekt ut för tillfället:
 
 
//Elin

Ritlust

Hellu.
Idag har pållarna stått igen, dels för att Lisa var i gbg och jag har hjälpt mamma med trappräcket ute som ska slipas, grundmålas och målas nu när vädret äntligen tillåtit det.
   Har inte gjort så mycket mer än det, slöat typ. 
   Tänkte meddela här att min ritlust verkar komma tillbaka, i alla fall för att rita i PS på datorn, ska börja nu ikväll på någon bild tror jag. Vet inte riktigt vad ännu, men en häst förmodligen. :p 
 
Och för att göra det här tydligt redan ifrån början: Nej, jag målar inte till folk på beställning.
 
Några äldre bilder: 
 
//Elin

Fotobombas

Japp, nu kommer bilderna ifrån dagen. 
Mamma har fotat de bilder på mig och Fiona när hon tömkörs. En bild (hon står tokigt) är fotad av mig och mysbilderna är tagna av Lisa.
 
Haha, känner att den enda sanna kärleken min totto hyser till mig är min makt över godiset <3
 
Jag vet inte om hon tror att bommarna ska äta upp henne.. Men med baken river inte iaf x'D Hon är lite rädd för hinder, går väldigt bra i skogen men när jag lägger fokus på det blir hon osäker. Både hon och Petra behöver lugnas i ämnet men på helt olika nivåer (fiona behöver lugnas för "rädslan" och Petra... Ja.. För piggheten x))(Kommer ett gäng allmänt sönderredigerade bilder men kunde inte göra annat än att försöka få dem skapliga då det var grovt överexponerade när solen helt plötsligt kom fram. Mamma visste inte hur hon skulle göra och jag kom lite för sent för att fixa inställningarna själv för de här bilderna)Haha, gosen.TokenJobbar med tryckövningar, hon är bra på att flytta rumpan men det är svårare att flytta åt sidan (måste köra igenom detta ifrån grunden nu) och även att flytta framdelen. Backa är hon bra på men är väldigt olika hur lyhörd hon är fö rkommandot. Ett mer eller mindre inlärt trick (om man har godis vill säga) "Puss"Fiona har fått godis och jag ser allmänt.. Konstig ut. Peddosmile.Hon verkade uppskatta lite stretching, det ska jag börja göra mera, dels för att förebygga skador och dels förberedande arbete för bugning, vi har egentligen börjat med det, men fick ett tips om att stretcha frambenen så att musklerna skulle vara vana vid att sträckas ut ordentligt. :) Skulle lyfta hoven men hon ville hellre att jag skulle ge henne en godis. Får hon en endaste godis så är det kört. Hon liksom söker igenom en som en radar efter mer.. Och hennes tiggblick.. Oh my god. Coolt.Omedvetet så gjorde vi tydligen samma min.. Snyggt!Give candy to me or die, Fiona said.Älskade skrutt <3
 
//Elin

Hei hei

Nu har vi varit ute och grejjsat med pållarna igen. Jag tömkörde, gick bra. Travade lite bommar vilket hon tyckte var superkul, sen höjde vi till ett minikryss och då blev det läskigt. Men när hon väl kom över så gick det bra. Till skillnad ifrån Petra så lyfter Fiona väldigt mycket på sina baktassar c:
   Sen jobbade jag lite med tryck, borde ha sett till å fixa det för länge sedan, men nu tusan ska vi få ett litet "lyhörd för tryck"-genombrott som hänt med longering och tömkörning. Finns en hel del bilder också, men pallar inte redigera alla nu så det kommer senare eller imorgon. 
 
Här kommer ett minismakprov:
 
//Elin

rubriken sprang iväg

Joo tömkörde ju bebis lite förut.. hon var såklart duktig, dock var det ju väldigt varmt och mycket flugfän så hon var inte så pigg på å jobba, vilket är fullt förståerligt! Hon sprang in i stallet när hon fattade att hon skulle få gå in. Tömkörde väl i en kvart eller nått, skritt å lite trav, inget ansträngande men hon var ändå svettig, lilla skruttan <3
 
Men nu ska jag ta å käka liteeeegrann, byeee
 
 
lite smygreklam..
har skaffat twitter nu + blivit beroende. så är det nån gullig själ därute som har twitter får gärna följa mig! :D följer tillbaks så klart. @lisakkarlsson

Varmt... Vaaaarmt.

Usch, vad varmt det är idag... Tur att sjön ligger så nära som den gör, då kan man rädda sig där om man dör för mycket. Riktigt mycket flugfän ute nu, flugor, blinningar och bromsar. 
    När jag och pappa hämtade dem i hagen förut så trodde jag att Fiona var bromsfri då hon stod så lugnt, men hon måste helt enkelt ha gett upp med att försöka springa ifrån dem. För på vänstra benet och ett gäng flygande runt om satt säkert 7-12 stycken riktigt stora, äckliga bromsar. Så vi skyndade oss därifrån kan jag säga. 
    Har ju köpt tömkörningsgjord nu, den nya satt betydligt bättre på Fiona som är så svår att få saker att passa på då hon är så otroligt bred. På Petra har vi inte testat den än, vi orkade inte och än mindre hästarna då de var jätteslöa och omotiverade. Jag hade inte heller någon energi. 
    Så vi gick in i stallet igen och de står fortfarande där, de har fått av vinterns hö, där inne är det i alla fall svalt och friskt, men framförallt - fritt ifrån otäcka flygfän. Är nog ganska bra att ta in dem sådana här varma dagar så att de kommer ifrån värmen och insekterna, plus att då får Fiona gå på en liten diet. Hö gör inte direkt hästar feta i bra mängder. Så då slipper hon vara hungrig men ändå inte trycka i sig massa näringsfyllt gräs. 
Mor min klippte mitt hår ännu kortare igår så jag bjussar på två bilder av det. skönt att få bort det ifrån nacken i värmen. 

//Elin

Borde sova.

Hellu. 
 
Jag äro icke trött så jag har fortfarande inte kommit till sängs, vilket jag borde då vi ska upp ganska tidigt imorgon. Det är tänkt att vi ska ta en snabbtripp till Torp för att köpa en till tömkörningsgjord då vi bara har en. När Lisa provade att tömköra Petra så använde hon min barbackagjord, det funkade men blev väldigt dumt med den ack så viktiga eftergiften. (Eftersom ringarna är anpassade till stigläder och inte tömmar)
    Sen får vi se om vi växlar med gjordarna mellan hästarna, är nog bra att ta sig en kvart i alla fall där vi provar båda gjordarna på båda hästarna för att se vilken som ligger allra bäst. Har vi riktig tur så passar den ena bäst på Fiona och den andra bäst på Petra. Hope so. 
   
Idag har hästarna stått igen, vi är väldigt sugna på att tömköra igen men det har fått vänta tills vi skulle köpa in en till gjord vilket sker imorgon. Men för övrigt har vi varit ganska många timmar hos mormor och morfar och träffat en liten hög med släktingar. Ätit räkor och haft det allmänt trevligt. Var lite lagom trött innan vi åkte hem men så fort jag kom hem så blev jag plötsligt pigg. Det suger ganska så hårt.
En bild på Fånadjuret ifrån i vintras, en av de två gånger jag löslongerade henne och allt verkligen släppte. Måste göra det någon dag igen för det var en underbar känsla när vi fick den kontakten med varandra och bara hon och jag existerade. Efter det här kunde jag helt plötsligt longera henne alldeles utmärkt med lina också vilket innan varit jättesvårt.
 
För att få kontroll måste vi först släppa kontrollen.
 
(och då menar jag inte kontrollera varenda rörelse och tvinga fram saker, bara kontroll över situationen och hur jag ska föra mig för att hon ska göra si eller så - rättare sagt - vilja göra si eller så)
 
//Elin

Design

Som ni märker har jag nu gjort om utseendet litegrann, blev nöjd med designen och hoppas att folket tycker den är okej också. Har väl inte så mycket att säga nu.. Har nyss ätit frukost.. Eller brunch kanske. 
 
Bjuder på några bilder som tagits det senaste.
 
 
De övre bilderna är ifrån 15 Juli - gryning - och bilderna på fåren 27 Juni - skymning.

//Elin

Heeej...

Haha, det var ett tag sen... Sitter hemma hos Annie nu. Så blir bara ett "jag-lever-inlägg". Uppdaterar lite nytt när jag kommer hem istället ;3
 
Meeen har en liten fråga (som jag hoppas att nån vill svara på!) ska jag bara skriva om Petra/hästar eller ska jag skriva om min vardag också, asså kompisar å bajs? ^^
Söt bild på söt pojk ♥♥♥♥
//Lisa

Hej tjena

Funderar på att börja blogga lite smått igen. Har inte haft någon lust att göra det och är inte säker på om jag har det nu heller, så jag ska köra igång lite och så får vi se om jag blir aktiv igen. Lisa bloggar väl lite på en egen blogg för tillfället, så vi får väl se om hon joinar igen.

Uhm, blir jobbigt att dra igenom allt som hänt kanske, men det går väldigt bra med hästarna. Ständiga framsteg och jag kan inte sluta att om och om igen förälska mig i våra små änglar. Fiona blev halt för... Typ en-två vecka/veckor sedan, vi misstänker en lätt sträckning - höger fram - förmodligen har hon halkat till i hagen när bromsarna var riktigt otäcka för vi ser stackarna rusa iväg ibland för att komma undan. 
    Hon fick iaf vila fyra dagar och sen så skrittade jag och mamma ut med Fiona och Petra (i onsdags), båda red faktiskt barbacka - håhå, mamma tyckte att mitt förslag var otäckt, men hon är tuff och det gick super! - Fiona kändes lite försiktig och potentiellt så markerade hon yttepyttepyttelite sista sträckan hem i en lätt nedförsbacke. 
    Sen i lördags efter några dagars extra vila så kom Lisa på den strålande idéen om att prova tömköra henne vilket jag inte gjort sen i vintras då hon fortfarande var osäker på det och helst ville att jag skulle gå bredvid istället. Det är ju bra att ta upp det igen då vi ska köra in henne i sommar, dessutom är det bra för rygg, kommunikation, förståelse och självförtroende (och väl behövlig konditionsträning för mig). Framförallt är det skonsamt för benet innan jag sätter igång henne ordentligt igen. 
    I vilket fall gick det hur bra som helst! Hon var lyhörd, villig och förstod vad jag ville. Helt underbart. Hon har haft två sådana här roliga genombrott det senaste, det ena är med tömkörningen och den andra med longeringen, att vi äntligen lyckats kommunicera fram det! Så jag kunde tömköra henne i skritt och lugn trav, ta in henne på en volt runt mig och snabbt byta varv genom att göra en åtta. Lisa provade också att tömköra Petra efter att ha sprungit av henne och vi skrittade ut på en promenad. Helt underbart! Båda var superduktiga, både Fiona som förstått grejen nu och till och med fick agera modig och gå först på bortvägen och Petra som förmodligen aldrig blivit tömkörd innan. 
    Här kommer i alla fall en hel hög med bilder ifrån när jag tömkörde henne. Och bilderna är så klart totalt förbjudna att ens spara ner utan tillstånd. 
Och nej, hon krullar inte ihop sig i någon ful form, hon lekte med mig, busknyckte på huvudet och fjantade sig.hand
Hon var så söt när hon fick trava på volt då hon busknyckte en hel del med huvudet, vilket är fångat på en av bilderna - det är alltså INTE någon ihoptryckt äckel"form" - hon var bara glad och kände sig duktig efter allt beröm. 

Det blev en hel del bilder nu, så säg till om ni tycker att det blir alldeles för mycket. Bloggen grundar mycket på foto då det är ett av mina brinnande intressen och ett sätt att dokumentera hästarna, men känns det för mycket så får jag helt enkelt bli hårdare med hur jag väljer! 
 
Ska se till att fixa om headern och lite sådant också så att den passar in bättre med årstiden, jag lägger in Lisa  också vare sig hon blir aktiv eller ej för det här är vår blogg även om jag kanske uppdaterar själv. 

//Elin