i know you like it

shoshena bacon <-- ytterst vacker hälsningsfras <3
De senaste dagarna har det inte hänt nåt i hästväg, men igår hade jag studiedag.. och min fredag bestod av buss, torp, fina friendos ååå såå c:
Men imorn ska vi antagligen ta en ridtur, sen bär det av till dalsjöfors i släktärenden xd
Vet att alla älskar sånna här inlägg!
//Lisa

Håppetihåpp

Har vart hemma i två dagar nu, mått allmänt illa och kännt mig väldigt tjock i huvudet, både idag och igår så har jag haft intervaller med värk i livmodertrakten så jag kom fram till att jag kanske har pms, vilket jag inte brukar ha, men jag antar att det är så i och med mensvärken utan mens och att jag borde få snart... (Y)

Som Lisa nämnt redan så försökte vi löshoppa pållarna idag, det gick inte riktigt att bara driva dom mot hindret, men det gick desto bättre när vi sprang med bredvid en åt gången. Dock har vi inte material eller tillgång till att riktigt löshoppa. Hagen var ju lite mjuk och man vill ju inte att dom trampar upp hela skiten, plus att den är knögglig osv, sen har vi varken ordentliga bommar eller stöd så det fick bli två stolar och en tunn bräda, hah, som Fiona lyckades trampa på sista hoppet så att den gick av (har bild på det)...
Petra hoppade stiligt när Lisa sprang med, framförallt sista hoppet. Fiona var lite klumpig första hoppet men fattade efter det vad det gick ut på och hoppade stiligt över, jag sprang ju bredvid så jag kunde inte riktigt se henne mer än att känna att hon hade mycket energi över hindret. Hon verkade tycka att det var roligt också ^^

Sen longerade jag henne lite också, gick bra. Lite klurigt på den mjuka marken som sagt bara, plus att den inte är rak heller. Sen satt jag en stund på henne och bara myste när hon åt lite hö och sen tog jag några varv long reining med henne som hon nu verkat greppa lite mera. Hon kan tycka att det är lite otäckt när jag försvinner bakom henne men jag var väldigt nöjd med hennes prestation idag. 

Fotade lite så här kommer några bilder som sammanfattar det hela.
Våren börjar kännas av på allvar nu ;))










Lisas bästa bild ever ;)))) Ett bra hopp för hennes del iaf ^^
Haha, det mindre bra hoppet fick Lisa på bild också ;) 
Pilotbild ifrån myshestens rygg ^^

//Elin

mu

åååh vad jag är dålig på att uppdatera... men är ganska stressad, så jag skyller på det!
men i alla fall idag har vi försökt att löshoppa lite, gick väl sådär, man fick änna springa med dom, men antagligen så har väl ingen av dom, iaf inte fiona blivit löshoppad.

Sen longerade jag lite, det gick lite segt i början, men sen blev hon riktigt duktig på "göööör haaalt" och "skritta", travade henne lite också och tränade lite på inkallning, vilket hon inte rikigt förstår.

Hoppade upp och skrittade några varv i hagen med grimma + longerlina, testade sen liiite long reining (stavning??), hon förståd inte riktigt alls att man skulle gå framåt när mamma var bakom bogen, men jag fick allt fram henne några meter och så avslutade jag sen! Vi tog ut pållarna i hagen igen och gav dom lite hö :)
//Lisa

Hah.. Mer bus på ängen

Idag jobbade vi inte så länge med pållarna, försökte trava över hinder (ifrån marken) med hästarna men det gick inte så bra för någon av oss.. Haha, Fiona är ju ingen mästerhoppare direkt och rev varje försök (ooh, säkert 20 cm ;))) Men hon var lyhörd och travade med mig och försökte iaf, så hon vart allt duktig c; Petra däremot tycker att det är svårt att förstå vad man menar när man ska trava ifrån marken, så där låg hennes svårighet. Men tillslut fick vi till lite trav och ett litet skutt med förenade krafter (hah, typ heja på henne och ha världens gladaste energi för att springa)

Lisa får berätta själv hur det gick med Petra.
Men jag provade även att longera Fiona, båda har verkligen tagit till sig ifrån löslongeringen i vintras. Förut har jag fått kämpa mycket med att få ut henne på en volt och hålla henne där i skritt. Men idag kände jag själv hur tydlig jag var i mitt kroppspråk och Fiona var väldigt lyhörd. Så idag är första gången vi travar ordentligt med henne på volt med lina, flera varv i båda varven. Kändes så jävla bra! Så nu känns det verkligen att båda två faktiskt förstår sig på varandra när vi leker på cirkel. Blev ingen galopp dock, men flertalet busknyck i traven ^^

Hade med kameran idag med så här kommer lite bilder ^^

Mys att hämta hestar ifrån hagen c:
:D

Chilledill
Söööt
Hopphästen och jag :DDD

Fiona vart så där jättesnuttig och gooo idag :3

Och pussig med c:


Lisa provade också att longera :D
Den andra hopphästen och Lisa ;)))
Fiona e duktig hest som står stilla när jag fotaar
(blev lite fel ordning...)
Inkallning
Inkallning för avslut.
(blev lite fel här med...)
Goppetigopp
Fiona stod och kikade på mig hela tiden när jag släppte henne (Y)
skutteliskutt
Elin tyckte att vi skulle galoppera, Fiona tyckte att vi skulle trava fort med sur min (Y)

//Elin

Bus på ängen

Idag har Lisa och jag ridit på en äng en liten bit ifrån vårt hus, blev mest galopp, lite konditions och busträning helt enkelt ^^ Fiona skötte sig jättebra, hon började dock tröttna i slutet och ville inte gå utan Petra. Tog även några små små skutt över en liten pinne. Gick braa ^^ Vi bytte även hästar på vägen hem (jag provade även att hoppa Petra två skutt, duktig hest) det kändes sjukt annorlunda från att rida Fiona, men hon är urmysig ^^ Första gången jag rider henne sen hon kom hem. c:

Pallar inte skriva så mycket mer, mamma fotade så här kommer en hel hög med bilder:

Springeling

Goppetigopp
Känns bra att hon blundar när hon springer...




Fiiiint... 


Blundar igen...

Hah, diggar att den här är nästan exakt likadan som den andra bilden efter första bilden när Fiona springer och blundar (Y)
Såhär ser det när Fiona tycker att man ska tävla..





Kan ju säga att hon sprang förbi, mitt lilla monster ;) 



Fint hopp osv..

Fiona väntar på att få hoppa :3




Hoppetihopp! Ignorera att jag har Charlie Chaplin fötter på hoppbilderna.. Det vart bajslänge sen jag hoppade ens det minsta hinder och varken jag eller Fiona har gjort det mycket innan heller ;) 

Första hoppet med Petra, sexigt!


Andra gick bättre ^^

Lisa på Fånisen c:


//Elin

Rubrik

Idag har vi vart ute på en trevlig ridtur. Fiona vart riktigt lugn och avslappnad idag, började även känna av mer energi och kraft i henne, vilket är jättekul! Men än är det lång väg kvar innan hon bär sig själv med ryggmusklerna och därefter bär sig själv i en form. 
Men ingen brådska med det, det kommer när det kommer. ^^ Visste ni att det tar ca två år för en häst att bygga upp sig själv till en äkta, självbärig form?

I vilket fall så tog vi två galopper, den första vart super! Det gick ganska fort först, men efter en liten stund kände jag hur hon la mer ner energi i kraft och styrka snarare än att bara springa fort. Så sista biten gick det väldigt lugnt och behagligt och hon behöll styrkan bak och i ryggen utan problem. Sen saktade vi av till trav och jag gjorde en ny galoppfattning för att se hur kvick hon är för mina signaler. Hon gjorde en himmelsk fattning och fortsatte skjuta under sig rejält! Duktig kicka! 

Innan andra galoppen vi tog höll det nästan på att gå lite illa då vi red förbi en hage med två hästar i som vart helt tokiga.. Sprang runt och bockade som idioter, och en av dom sprätte till så att Petra som gick bak blev rädd och stack iväg några meter, Fiona blev lite stark men utan större problem kunde jag hålla tillbaka henne utan att hon stack iväg hon också, jag hade inte uppskattat att hon stuckit och börjat tävla med Petra, då hade det ju gått sådär att lugna ner dom två.. 
I vilket fall gick det bra och Petra saktade ner så att jag kunde skritta förbi med Fiona och sen galopperade vi uppför en liten backe. Gick ganska fort men precis som förra gången kände jag hur hon började lägga energin annorlunda. Så är jättestolt över det ^^

Vi hade tänkt att ta två galopper till och ha en lite mer konditionsaktig runda, men vi skrittade dom sträckorna då båda pållarna blev väldigt pigga efter en trav, traven gick för övrigt väldigt bra och avslappnat, samma med energin där som i galoppen.
Fiona blev väldigt stark och ville galoppera, men jag lyckades hålla in henne och sakta ner henne ifrån "tripptraven", det var då vi bestämde att inte galoppera där. Vi galopperar ofta i en av backarna på vägen hem så dom taggar ju lätt igång där, så att det inte blir en plats där man inte kan hålla in dom för att dom tycker att vi alltid galopperar där. 
När Fiona lugnat påväg mot backen så lät jag henne gå på långa tyglar, rider mycket löst så när jag kortar upp tyglarna innebär det ofta att vi ska öka och hon blir upphetsad, så det kändes bättre att hålla det så. Och hon gick med huvudet lågt hela backen. 

Så i det stora hela har turen vart riktigt bra och mysig, det är ju bra att problemen visar sig så att man kan ta tag i det också och inte undvika det osv för då blir det ju knappast bättre. 


Btw, pengarna som är till för hästköpet har äntligen tagits ut, så snart är Fånisen min pålle (pappa har sagt att han kanske betalar tillbaka det i framtiden) och vilket också betyder - snart blir det en ny kamera! :DDD Hatar att min kamera börjat lagga igen.. Så hoppas på att få beställt det snart.. 

//Elin

Låttips

Grymt bra låt!
//Lisa

sidepull

Dålig uppdatering - check!
Nä men var sjuk igår så att alla vet ;) Har också bytt till sidepull på Petra, känner redan mycket skillnad även fast än jag bara ridit på det två gånger. Hon har innan slått mycket med huvudet, så fort jag har gjort en förhållning, och dessutom gått med huvudet i himlen (if you know what i mean? ;))
Men nu har hon huvudet mycket mer stilla, hon sänker gärna huvudet och framförallt så lägger hon sig inte bakom lod så fort jag förhåller henne! Det blev en sån jäkla stor skillnad och det är jag superglad för!
//Lisa

Myspys

Idag har vi ridit en liten tur, Fiona har vart jätteduktig, lugn och avslappnad. Fjantade sig lite på vägen hem, framförallt när vi skulle galoppera i en backe.. Heh, en favorit för hennes del ;) Men jag provade att istället för att försöka sakta ner henne genom att bara ta bakåt så gick jag lite lätt slalom över vägen vilket resulterade i att hon blev supertaggad, men inte kunde springa iväg då hon samtidigt valde att lyssna på mig och snart så lugnade hon ner sig, gjorde en halt och fattade galopp ifrån stillastående. Haha, rivstart. c:

Första gången sen förförra helgen jag fortsatte att gå först även efter galoppen då hon senast försökt sticka och blivit väldigt upphetsad, då jag kände att vi lyckats träna såpass bra det senaste på det och jag även börjat känna att hon fokuserar och lyssnar mer på mig igen. Det gick superbra, hon gick avslappnad med huvudet ner mot marken och frustade och gottade sig. Så jag vart riktigt stolt ^^

Det lilla djuret fäller så mycket päls att man snart kan göra en ny häst... I alla fall en hög med kaniner..


//Elin

Litet random, gulligt inlägg

Sitter just nu i skolan och väntar tills mitt utvecklingssamtal ska börja (</3) fyfan vad tråkigt det är ...
Men i alla fall, det börjar om en halvtimme ca och tar max en halvtimme, sen så ska jag hem och förhoppningsvis vill Elin rida, har inte ridit sen i måndags ju.. sov över hos cicci, tisdag till idag nämligen!
Annars händer det inte så mycket annat i mitt liv, har dock en jävla massa skolarbete och en del prov också för den delen.. v15 e det lov i alla fall, kan lova att jag behöver det!
söta <3

fail avramling <3

idag har jag ju som sagt ridit lite i halsring på Petra, det gick faktiskt över föväntan, jag kunde både stanna, svänga och trava med den, duktiga bebis <3
men sen gjorde jag ju även en otroligt vacker avramling! jag satt barbacka, med bara halsring och så skulle jag skritta förbi några (en massa!!) nerhängande grenar från små typ hasselträd, och eftersom att jag inte kunde styra henne ordentligt, så skrapades jag långsamt, men säkert av från Petra.. haha det e fan andra gången jag blir avputtad/avskrapad av ett träd/flera träd. smidig här borta asså!
näe nu orkar jag faktiskt inte skriva mer för nu ska jag spela skyrim!!!! :DD
//Lisa

Liten bildbomb

Idag har vi bara myst med pållarna och haft en liten fotografering på en fin äng en liten bit hemifrån. Det hann bli ganska dunkelt och kameran börjar lagga igen *suck* så bilderna är lite sådär, men det blev ändå en del fina och man ser vad det är på dom. ;)
För övrigt är jag jättestolt över Fiona idag, hon har vart jätteduktig och hur go som helst. Dock hade båda rullat sig i leran.. Så hennes man var typ smutsgrå och hela hon var jättelerig.. Men den var torr så det var rätt kul att borsta (Y)

Pallar inte skriva mer... eller jo. Haha, jag "ramlade" av idag också...! fiona skulle äta och därmed ta ner huvudet ganska kvickt.. Så då passade jag på att göra en mindre smidig avsittning, frivillig, men superskillad. ;) 

Här kommer ett gäng bilder iaf:
Lisa provade spontant att rida i bara halsring idag, båda var jätteduktiga! ^^ Men det får hon berätta mer om själv ;) (och så får hon såklart berätta om sin ofrivilliga avsittning ;))


Lite lagom söta tillsammans c:



Fånisen var så duktig och stod stilla när jag fotade :3



Kan inte annat än att säga att våra små sessor är magiskt vackra, båda två <3







Min avsittning ;))



Världens finast pållar <3

//Elin

Långritt

Idag har vi vart ute på en ordentlig ridtur i solskenet, har ridit längs med havet en bit också. Fiona har vart jätteduktig hela turen, och idag var faktiskt första gången som vi kunde galoppera på bortvägen, annars har hon bara protesterat och vänt hem. Men idag när vi travade upp för en backe och Lisa föreslagit galopp men jag ville trava så tog Fiona eget initiativ och började galoppera i väldigt sansat tempo. Hon försökte inte vända hem eller stack iväg, så då vart jag ju gott stolt c:
När vi kommit en bit så mötte vi en lös hund på vägen som såg rätt ilsk ut och gick långsamt mot oss samtidigt som den skällde. Jävligt ansvarslöst av någon jävel att släppa en hundjävel löst om den inte ens kan hålla käften och se trevlig ut när man går förbi. Vi valde att sitta av och hästarna höll sig lugna, men jag kan ju tala om att den vovven fick mördarblickar på sig. ;) 

Det har helt enkelt vart en riktigt trevlig dag med underbart väder. Hästarna, framförallt Fiona var riktigt svettiga när vi kom hem igen, så vi flätade Fionas man (ardennerfläta) så att den inte skulle bli alldeles för varm så att det börjar klia. 

Imorgon har vi planerat att promenera dom, i vilket fall ta det lugnt ifall dom fått träningsvärk eller så. Jag har iaf nu tänkt att promenera med henne i halsring och samtidigt träna lite lyhördhet och kommunikation oss två emellan. Dock kommer jag nog ha på grimma och ett extra grimskaft runt halsen av säkerhetsskäl. 


//Elin

Tröttsam men härlig dag

Har gått upp ganska tidigt idag, hela familjen för att åka till friskis och svettis och tränat, mamma har gympat och resterande tre har spinnat. Båda passen var "specialpass" med schlagertema, alltså bara musik ifrån melodifestivalen och ledaren hade lite festliga kläder med diskoblink i rummet. c:
Vart asgött och kändes riktigt bra för min del, har bara vart med i tre spinningpass men det känns bättre för varje gång! Sen när vi kom hem var jag astrött och låg och halvsov en stund i soffan medans maten lagades, jambalaya - mums!

Och därefter tog vi in pållarna och ryktade dom, jääävlar vad min bulle fäller! Petra fäller inte riktigt lika mycket, men Fiona fäller ju hur mycket som helst! Det verkar ju aldrig ta slut heller om man säger så, kan hålla på hur länge som helst med att skrapa päls xD
Mamma och pappa promenerade med och vi red barbacka. Det gick jättebra och vart riktigt mysigt, dock känns det för både mig och Lisa att det var ett tag sedan man red aktivt så balansen ligger ju inte på topp. ;) Men den började komma igång under turen som för övrigt var ganska så kort, vi tog även en galopp. Hah, trodde jag skulle åka i backen för det var så jäkla längesen jag galoppade barbacka, dock är galoppen inte så svår att hålla sig kvar i men traven är värre om dom bara travar tillräckligt fort. Däremot slapp jag någon slängtrav idag, Fiona samlar ihop sig fort numera när vi saktar av ifrån galoppen istället för att slängtrava så långt. 
Kan ju säga att jag hade lite päls på låren efter turen.. Och vad det sticks när det kommer in i byxorna! D:

//Elin

nu vill jag se någon kommentar i alla fall 8)

Ber om ursäkt att jag är så dålig med bloggandet för tillfället, har vart så jäkla trött nu det senaste..
Sitter just nu i sängen, minuter ifrån att ta å lägga mig och bredvid mig ligger världens goaste Rasmus, så jag läntar lite till sängen!
Förövrigt har det inte hänt så mycket idag, har såklart vart i skolan å så men inte mycket mer än det. Har haft träningsverk i vaderna, låren, magen, rumpan och i ena sidan idag, fett jobbigt.. Men skönt å veta att man har tränat i alla fall!
Nån mer än jag som känner att det kan vara svårt att hitta motivation i skolan ibland? Nån som har nått bra tips för att få en liten glöd? Vi byggger trots allt våran framtid i skolan, otroligt viktigt att den sköts då!
Funderar på att fixa nått mer åsiktsinlägg snart, hästrelaterat/icke hästrelaterat? Det e fritt fram å kommentera om ni har några önskemål! :)
//Lisa

make Kony famous

Värt att se!
Sprid vidare!

//Lisa

Snabbis

Uppdaterar lite snabbt om dom senaste dagarna här nedan.

Lördag: I lördags red jag och Lisa ut en bit, lite längre än vad vi gjort innan men inte speciellt långt, vi färdades också i alla gångarter. Och jösses vad min lilla bulle har saknat att få aktivera sig! Hon har ju stått i princip hela den här jävliga hösten, tyvärr. Så det känns så jäkla bra att komma igång igen. Hon har tappat muskler och blivit lite småmullig men jag tycker att jag redan kan se resultat på hullet.
I alla fall.. Jävlar vad taggad hon blev när hon insåg att vi skulle galoppera uppför en av favoritbackarna! Fick hålla in henne ordentligt innan vi kom förbi en liten kurva och sen var det bara att släppa efter och knycka till lite. Shiet, hon sköt verkligen iväg som en kanonkula! I princip stillastående till full galopp på en sekund, ååh vad hon tog i och sträckte ut för den backen! Vart så jävla kul!
Hon har ju massa energi ifrån att ha stått och så börjar väl vårkänslorna komma också. ;) Jag jobbade också med fokuset i lördags och började känna att hon började lyssna mer på mig då jag helt enkelt sträckte tyglarna och var still i handen tills hon slutade pinna på så förgrämat och när jag fått ett öra bak på mig fick hon direkt eftergift. Så efter en stund gick hon ganska lugnt med fokuset riktat en del bakåt, dock vill jag ha mer fokus och vi behöver träna på att använda all energi till annat än att bara springa fort. 

Söndag: I söndags red mamma och pappa på bortvägen, mamma på Fiona och pappa på Petra, det gick jättebra och hästarna var så duktiga så. Sen red Lisa och jag på hemvägen. Jag märkte genast av träningen med Fiona ifrån igår vad gäller fokus och att gå lugnt. Hon gick väldigt lugnt och avslappnat, la mer energi på att börja trampa ordentligt istället, fokuseringen var också bättre. Härligt.
Vi travade också en sträcka innan en galopp och min lilla dam kan trava djävulskt fort ska ni veta! Men i söndags började hon lägga springenergin på att engagera ryggen och steget istället, suveränt! 
Och galoppen kan jag inte för fem öre hålla i ett någorlunda lugnt tempo än, men den är kontrollerad, vill jag att hon stannar så gör hon det även om hon helst vill springa lite till. Så det gick bra, nu har hon ju också en kompis som inte väger bajsmycket och inte orkar hänga med i hennes tempo, hon har en konkurens med andra ord. ;) Vilket hon tycker är jättekul!
Dock efter galoppen vart hon helt övertaggad och ville allra helst sticka iväg i full fart igen och flera gånger var hon riktigt nära på att få sin vilja igenom. Men jag gjorde lite halter och var strikt med att vi skulle skritta och inget annat så det gick rätt så bra ändå och sista 80 metrarna fick jag äntligen den efterlängtade avslappningen när hon går på låååånga tyglar och sträcker på sig ordentligt. Så mer halt och fokusarbete på hemvägen.

Måndag: I måndags red vi på pållisarna och mamma promenerade med. Vi höll oss i alla gångarter (jävlar vad kyligt det var..!) och Fiona var sketapigg i galopperna såklart, så hon njuter av det! Frustar och gosar sig, busungen!
Dock när vi skulle trava av dom så blev hon övertaggad (Petra fick gå först idag på hemvägen för att Fiona skulle lugna ner sig) så jag gjorde en motvillig halt, skulle nog ha skippat den för när jag satte igång henne fanns det ingen återvändå.. Haha, vad hon travar fort! Sen föll hon över i galopp också, ufo:t, men jag lyckades hålla henne bakom Petra i alla fall. Så det är bra. Sen efter det lugnade hon sig och slappnade av längre än i söndags. Mys mys. Och mycket ryktande har det vart dom senaste dagarna, så jäkla underbart! 

Idag: Idag har vi kört ett spinningpass, gick bättre denna gången. Underbart! ;) 

Tanken har slagit mig många gånger det senaste: Fyfan vad jag är lycklig just nu.


//Elin

har man tråkigt så har man

seriöst mitt internet laggar sönder...

1. Namn? – Lisa Matilda Linnea Karlsson
2. Ålder? –  15
3. Bor? – Uddevalla typ
4. Har du skilda föräldrar? – nope
5. Husdjur? – (gills hästar?) katt och marsvin
6. När är du född? - 9 januari, år 1997
7. Klass? - 8b
8. När ska du sova ikväll? - när jag har blivit tillräckligt trött

9. Duschat idag? - nope, men ska
10. Pussat någon idag?- gills Petra? <3
11. Vad har du ätit? - mat
12. Dagens klädsel? - sovkläder och ridkläder (Y)
14. Vem pratade du med i telefon senast?- vet inte..
15. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - orkar inte kolla

FAVORIT:
16. Film? - hp filmerna och sagan om ringen filmerna, i think
17. Mat? - hmm.. jag vet faktiskt inte
18. Dryck? nått gott ba
19. Ämne i skolan?- svenska, oftast

SENASTE:
20. Fylle kyssen? -
21. Gången du drack? – drack saft alldeles nyss (a)
22. Gången du spydde? - vårterminen i femman
23. Gången du var hög? - e hög hela tiden
24. Personen som såg dig gråta? - hmhmhmhmhmhmhmhm... vet inte

ANTINGEN ELLER:
25. Svart eller vitt? - både och ^^
26. Hund eller katt? - katt!!!
27. Ut och festa eller hemma och mysa? - festar inte ;) så hemma å mysa
28. Singel eller upptagen? -
29. Big brother eller paradise hotel? - inget av dom
30. Choklad eller lakrits? - Choklad!! lakrits smakar blä
31. Göteborg eller Stockholm? - idk
32. Högerhänt eller vänsterhänt? -
33. Coca cola eller fanta? - Coca cola zero? (a)
34. Pizza eller kebab? - pizza
35. Älska eller älskas? - bägge ofcourse
36. Leva eller dö? - Leva SÅKLART!!!!!!!!!

ANTAL:
37. Personer som sagt jag älskar dig Killar/Tjejer? - HUR SKA JAG VETA?!
38. Gånger du haft minnesluckor? - 0
39. Piercingar har du? - 4 (i öronen)
40. Personer du saknar just nu? -
41. Gånger ditt hjärta brustit? - typ 0?! haha

VEM:
42. Vill du kyssa nu? - Thomas Andrew Felton? <3
43. Hade du senast en msnkonversation med? - jag vet inte -.-
44. Vill du kasta en sten i huvudet på? - nobody
45. Förtjänar att dö? - ingen förtjänar att dö

VAD:
46. Gör dig glad? -  mycket
47. Gör dig ledsen? – mycket där med
48. Vad vill du helst göra nu? - chilldedilla och spela skyrim i think
49. Vill du ha nu? - pengar
50. Längtar du till? - när jag ska rida next time
51. Är det bästa som har hänt dig? - idk

Livet som uppstår (Y)

//Lisa


jag <3 framgångar!

Idag har det varit en framgångsrik dag! :D
Vi ridit en liten runda. När vi först gav oss iväg var Petra jättestressad och taktade/travade, "åhnej, ska hon vara såhär hela ridturer?!?!" tänkte jag.. men hon lugnade ner sig ganska fort, som tur e! vi travade lite på bortvägen, innan vi red ut på asfalten, hon var ganska lugn och trevlig!
Sen red vi en bit på asfaltat, jag gjorde mkt haltarbete och jag kunde faktiskt skritta henne och göra halt på relativt långa tyglar! Och när jag gjorde halt kunde jag faktiskt slappna av med benen och hon stod fortfarande stilla.
Hon var så duktig, min lille petris <3 haha, visst det kanske inte låter så framgångsrikt, men det var det verkligen!
Vi travade lite till på hemvägen, vilket gick bra det med. Sen i slutet tog vi faktiskt en liten galopp uppför en backe, hon fattade mjukt och galopperade kontrollerat igenom hela galoppen. drev på henne och hon blev så glad :') håhå det var en lycklig stund och jag tror verkligen att petra behövde sträcka ut!
Sen fick de lite välförtjänat godis (med andra ord kraftfoder) och lite hö att tugga på medan jag och elin borstade å myste med dom. Nu har dom ju börjat fälla riktigt mycket, så det finns ju mycket att borsta bort xD
jag klippte också bort några långa hårtestar i armhålorna, dom har stört mig väldigt mycket när jag har borstat och så hamnade dom alltid fel när jag spände sadelgjorden :< hon ser kaos ut i armhålorna, men bättre de än skav!
måste skaffa oss lite nya bilder nu jue, lite ridbilder också! men sålänge får vi nöja oss med bild i repris 8)
//Lisa

sup babe? wanna smush?

HAHAHA ÅÅÅÅH SÅ UNDERBART :'''DD <3
//Lisa

Fokus

Idag stannade jag en stund i stan med min gode vän Erika, vi åt McDonalds, var på Clas Ohlsson (där jag köpte akvarellfärger, bra papper till det och penslar, IHHHIII :DD) och sen slöade vi på bibblan en stund.

Sen åkte jag hem med min käre mor och jag och Lisa stack ut en liten kortis på pållarna, jag red barbacka. Det var rätt så mörkt redan när vi stack ut så vi var ordentligt utrustade med reflexer!
Det märks att jag inte gjort så mycket med Fiona det senaste, hon lyssnar inte lika villigt på mig och vill gärna försöka vända hem och testa ifall jag fortfarande är en okej ledare för henne. Sen när man vänder hem så stressar hon inte direkt men hon går jävligt fort och släpper precis allt fokus på mig. Så den träningen har jag börjat ta upp igen, gör mycket halter, backar, flyttar sida och lättar och tar för att fånga upp hennes fokus och för att hon inte ska gå så jäkla fort. 
Jag vill liksom inte att det ska gå på hälften av tiden att gå hem än vad det gör att gå bortåt, det är inte riktigt så jag vill ha det. Så det är en sak vi tränar på och även så har jag börjat träna på att göra halt utan att ta i tyglarna, än så länge behöver jag det. Men inom en snar framtid vill jag kunna luta mig bakåt en aning, lyfta fram fötterna lite och lägga till ett "ptrooo" och att hon då stannar. I slutet av turen så började hon faktiskt greppa vad jag menade och jag hittade även lite av hennes fokus. 

Sen så tricktränar vi lite i boxen, hon börjar bli duktig på att buga!
Dom små liven börjar fälla rejält nu.


//Elin