framgångar!

Sry för lite kass uppdatering!
I alla fall idag har jag vart i skolan (ofc), slutade tidigt - fett skönt! Åkte hem seeen, chilledillade lite å åkte sen med mor min till ljungskile och hämtade dom nya tränsen. Fick med oss Elin hem osså ^^
Sen när vi kom hem igen, gick vi ut till stallet å tog in pållarna. Petra har vart lite vrång (gått iväg en liten bit å så) när man ska hämta henne, men idag gick hon fram till mig de sista metrarna och stannade hos mig! Även i ridningen har vi gjort framsteg, var väldigt noga med att göra halter idag och hon lugnade ner sig nått otroligt!
Och från den första halten jag gjorde, som tog i princip flera meter med ett hårt tag och till dom sista, då hon stannade i samma steg jag bad henne med ett litet och mjukt tag i tyglarna! Haha känner att min sveriget inte var så braaaoo där, men jag hoppas att ni fattar vad jag menar ;)
Men i alla fall är jag jättestolt över min bebis idag och det kändes verkligen bra med henne!
Baaraaa för att det inte ska bli ett bildlöst inlägg (för det ser så trååkigt uuut) så får ni en bild i repris!
snyyygger pålle <3
//Lisa

AkvarellFärger

Idag har vi fått måla med akvarell, en typ av vattenfärg. En tjej ifrån Wales var här tillsammans med en tjej som pluggar till bildlärare (om jag fattat det rätt) och så har hon ifrån Wales visat lite hur man kan arbeta med akvarell. Så idag har lektionen vart på engelska.
Och jag målade av ett äpple, första gången jag använder akvarell faktiskt, det var riktigt kul och jag blev nöjd. :)
Så här får ni en liten bild på min målning:



Och den stora bilden till FN-festivalen Angeläget som jag berättat om tidigare har ju vart kvar länge, men jag har inte laddat upp någon bild. Så ni får en nu:



//Elin

FAAan vad gött

Idag har Lisa och jag spinnat, Annie följde också med och testade på.
Det vart riktigt jobbigt, framförallt typ efter knappt halva men sen lite närmare slutet började jag komma igång riktigt ordentligt och det var så jävla gött! Älskar att få jobba rejält med kroppen. 

Härligt trötta ben man har nu, typ viker sig under en .. HAH, kul.

I kväll ska jag nog somna ordentligt i alla fall. Och imorgon så ska hästarna få komma ut också, slutar dock ganska sent, men det börjar ju bli ljust nu och vi ska ju inte rida långt. Får bli en lugn tur (ridning eller promenad) och jobba med Petras avslappning. 

Nä, ska snart ladda upp en bild ifrån bildlektionen idag, sen så ska jag skriva på en svenskauppgift och måla lite på två tigrar som jag började på igår. :3

//Elin

Chill

Hästarna har fått sin middag och jag äter på min, tittar just nu på Simpsons och har slutat tidigt idag så jag är alltså för ovanlighetens skull hemma före Lisa. ;) Det är riktigt rått och äckligt väder ute dock, kylan liksom biter sig in rätt in genom kläderna. Så vi får se om det blir någon ridning idag, annars hade vi tänkt att passa på att både tvåla och fetta all utrustning. 

Imorgon ska Lisa och jag prova på spinning, vi ska börja gymma också så fort det finns ledig tid för gyminstruktion. 
Ska bli spännande! 
Vi har väl tänkt att varva övrig träning med ridningen hemma, alltså gym och spinning om det är roligt, sen provar vi nog på cyrkelgym också och när värmen kommer blir det ju massor med simning och bad i sjön. ;) 

//Elin

Min lilla pärla

Fiona har varit exemplarisk idag, vart riktigt lugn och lunkat på med huvudet långt ner mot backen, hon får föregå med gott exempel för Petra ;) 
Sen så hade hon nog inte haft något emot att få springa av sig lite, men det blir ingen galopp och inte mycket trav förräns Petra har lugnat sig på turerna. Och jisses vad glad jag är på den träning jag gjort med Fiona vad gäller "stanna när jag tar i tyglarna" för när Petra stack i snabb trav i slutet så kom också grannarnas hästar springandes som dårar i hagen som vi red längs, Fiona blev ju lite taggad men hon lyssnade ändå på mig och stack inte efter. Hade hon gjort det så hade det ju inte direkt vart lättare att lugna ner Petra ifall Fiona skulle sprungit om i full fart.. 

Så med träning och Fionas goda inflytande ska det nog gå bra, vi har satt upp vårt första mål vad gäller henne och det ska allt gå finfint. Fiona var ju i princip likadan när hon kom, bara värre och med henne lyckades vi ju. 
Och nu när den mesta isen är borta och det börjar bli ljusare så ska vi allt se till att komma ut ordentligt efter skolan också, förhoppningsvis också dom dagar då jag slutar sent. 



Igår beställde jag även hem sidepullen och ett par nya barfotaboots för Fionas bakhovar då dom förra blivit för små då bakhovarna växte ikapp lite efter att ha blivit lite för hårt slitna. Hoppas dom kommer snart! :3

//Elin

Pigg Petris

Idag har vi ridit en liten kortis. åh herre vad pigg Petra ääär o: Ligger på hela tiden i princip.
På bortvägen red jag först, då var hon helt ok, lite lugnare i början än vad hon var igår i alla fall, men hon blev allt piggare och piggare.. Sen på hemvägen (fåna gick först nurå) så gick hon ganska lugnt till en början, men när det kom en nerförsbacke gick det fooortare.... Sen i nästa nerförsbacke gick hon förbi Fiona (som kickade mot henne) och hon ville inte alls stanna - men jag fick stopp på henne till slut (fick änna vända runt henne för att få stopp..).
Sen kom det en liten nerförsbacke till och då kutar hon förbi Fiona i snabb,snabb trav och ville inte alls stanna - men fick stopp på henne tillslut!
Lyckades i alla fall att hålla henne i skritt resten av vägen, dock hade hon nog god lust att kuta förbi fåna nån mer gång.
Så mitt mål med henne just nu är helt enkelt att hon ska kunna slappna av och bara ta det lugnt i ridningen, så en liten tid framöver kommer vi försöka att i princip endast hålla oss till skritt!
Och därefter ska jag rida till henne lite, dels så att hon inte krullar ihop sig som hon gärna gör nu, och på Irland (som hon är importerad ifrån) rider man inte dressyr direkt, så hon kan inte flytta sig ifrån skänkeln eller liknande.
Hoppas att det kanske blir lite bättre med ihopkrullningen när jag har bytt till bettlöst!
lite bild i repris.. men älskar min lille bebis c:
//Lisa

kortkort

Som Elin redan har skrivit så har vi ju vart ute på en liten kortis ridtur idag!
Vi satt ett tag igår å smörjde en gammal sadel som provades igår, den låg ganska bra och med en padd under - ännu bättre.
Det är i alla fall en riktig krutponny vi har köpt, hon pinnar på som bara den. Och tyvärr lägger hon sig i en falsk form så fort man tar i tyglarna.. men hon var lite lugnare i traven och på hemvägen i alla fall!
ska se på film nu.. såå c:
//Lisa

FunnyFunny

Idag har vi faktiskt tagit oss en ridtur, vi gjorde det samma väg som vi promenerat två gånger innan nu, imorgon är det nog troligt att vi visar henne en ny väg genom att promenera dit. :)

I alla fall, Fiona verkade tycka att det var riktigt gott att få komma ut på allvar igen med full utrustning, det blev mest skritt men även en liten travsträcka vilket Fiona uppskattade verkligt mycket. Hon älskar verkligen att få jobba den lilla damen så det känns bra att komma igång igen.
Det blev mycket frustande för hennes del, hon hade nog inte haft något emot att få springa lite mer, men vi ska inte utmana ödet här nu det första, även fastän Fiona verkligen ville springa upp för backen på hemvägen. :3 Är så glad att hon blivit så lyhörd, det har vart mycket jobb för att komma dit. Hon sticker i princip aldrig iväg, hästen framför kan liksom galoppera före och hon kan skritta efter eller stanna om jag ber henne. 
Så några problem med att hålla in henne när hon vill springa finns inte, underbart. Jag trodde faktiskt att hon skulle ha tappat lite av sin lyhördhet nu efter pausen, men hon är mjuk för både tygel och skänkel, flyttar sig åt sidan om jag ber henne osv.
Duktiga bebben ;3

Känns så bra att hålla igång kroppen igen efter allt slöande, att liksom komma in efter några timmar med hästarna och vara så där härligt trött i både kropp och psyke. Börjar också få lite lättare att sova igen, har lättare att slappna av och så. Livet känns så jävla bra nu!

(Jag tvingar Lisa att skriva själv om Petra i ett eget inlägg nu..)

//Elin

Svar på kommentar - Alicia

Fick en fråga via en kommentar som löd, "är det bara fiona och petra i den hagen eller? :)"
Så jag tänkte svara på det i ett inlägg. 

Ja, det är bara Fiona och Petra i vår hage. ^^ Väldigt mysigt faktiskt att bara ha sina egna hästar precis utanför dörren :3

//Elin

Kuligt kuligt

Idag tog vi en till promenad på samma ställe som igår och red på vägen hem (barbacka) och allt gick superbra! Det känns verkligen bra allt det här! :) Lukas sadel skulle kunna passa bra på Petra, framförallt om vi fixar ett nytt koppjärn i den så att den inte är så vid då den är lite väl nära ryggraden just nu. Så det är ju bra för då slipper man köpa en ny sadel ;) 
Dock har vi inget passande träns till henne.. Hon har Fionas gamla men just nu hotar det att falla sönder vilken sekund som helst då ett spänne inte är helt att lita på just nu.. Men vi ska fråga vår fina mor om vi kan bege oss till hööks idag för att köpa något billigt, tillfälligt träns och koppjärn.
Vi ska ju se till att få beställt dom där sidepullen som jag berättade om för ett tag sedan. Men det kan ju ta några dagar innan dom kommer, framförallt eftersom det är helg. 

Har fotat lite i hagen idag, väldigt härligt väder! :3


Petrisen och Fånisen <3
omnom
Sötisen ^^
Ögonbajs :c

BäbisTrollUngen :DD







Pånigooos <3



Myyspyys (låtsas inte om att jag har lagt undan min lugg helt bajsfult...)

pusselipuss




Allt det här känns så jäkla bra!

//Elin

Lite mer bilder

Vart ute lite mer förut och bara hälsat och fotat hestisarna lite.
Längtar tills jag får ut mina pengar så att jag kan köpa en ny kamera.. Bilderna blir väldigt korniga och kass kvalité, visserligen började det bli lite lite dunkelt under tiden vi var ute, men dunkelt var det ju inte direkt när vi var ute förut och bilderna var ändå kassa... 

Aja, ni får se några bilder ändå.
FånaPåna

Petris



Petrisen kissssadeee och stod en stund med svansen högt.





Petra gick ner i vår lilla sluttning så Fiona såg henne inte...

Så då gnäggade Fånis och petrade travade upp några steg så att hon kunde se henne igen ^^





//Elin

Petris & Fånis

Idag är det underbart väder, nästan all is är borta och detsamma med snön. Så vi har tagit in båda pållarna i stallet, ryktat och lärt känna Petra lite mer. Sen så gick vi på en liten kortispromenad som också gick jättebra, fanns mycket spännande att titta på enligt Petra! 
Fiona som fick gå först och inte vart ute på länge tyckte att det i slutändan var lite jobbigt att gå först, men det är bra träning för henne att göra det så mycket som möjligt så att det inom en framtid inte är något problem alls. 

Båda skötte sig finfint, Lisa och jag har satt på ganska mycket varningsklockor efter Lukas på typ alla hästar som inte är Fiona ;) Väldigt vaktande mot att Petra ska sparka, naffsa, puttas, hotas eller springa iväg när man leder. Men hon är en riktig pärla! Inga problem något utav det och det känns så jävla bra.

Har även fotat lite idag, dock har kameran visat nya svagheter, inte bara det att knapparna börjat gå sönder (som just nu faktiskt funkar fint, tack och lov!) men kvalitén på bilderna är inte helt kul. Många suddiga bilder, mycket mer än vad det vart i kamerans glansdagar då det vart jag som t ex inte vart lika stadig på handen. 
Så det är inte så kul att fota med den längre.. Hoppas att jag kan få beställt ny kamera snart! 

Här kommer i alla fall lite bilder ifrån dagen. (Vi kanske tar en till promenad senare om vi har lust, det märker vi ^^)


Petris och Lisa i stallet :3 (Lisa köpte discogrimman (full) innan vi visste vad det skulle bli för en pålle och Petra ser ut att ha ganska litet huvud så vi tänkte att den aldrig kommer att passa.. Men det gjorde den fanimej.. Dock är den spänd på det minsta men den är ändå inte för stor)

Fånis <3
Hestisar <3
Peetraaa




Fiona tyckte att vi skulle gå fort hemåt, men eftersom inte jag ville det så slutade det några gånger med att jag hamnade bakom hennes rumpestump.. (Y) så vi tränade lite smått på det på hemvägen, dels stod vi stilla några gånger längre stunder och så tränade vi på att hon skulle hålla samma tempo som mig. :3

(Bilden är tagen i farten)

Tog en kort liten fikapaus (Y)

Söt hesten. Det enda som fattas nu är att hon växer ut en ordentlig man också, skägget, hovskägget och den typiska mustaschen så att hon verkligen ser ut som en tinker också :DD










omnom

omnom




Det var det jag hade att bjud på för nu :) 
Ska fixa med headern nu också och så Petras presentation. :)

Prinsessorna<3

Nu är vår lille Petra hemma. Ihopsläppet gick bra, hände nästan ingenting. Tyvärr blev det knappt några bilder eftersom att det regnar som in i helvete... men förhoppningsvis blir det lite fotografering imorgon, om det är fint väder så att säga!
~Precis innan vi lastar ut henne~
dom stod å käka lugnt bredvid varandra också (bilden är tagen inifrån..)
Kan inte annat att säga än att jag är väldigt glad och att det är skönt att äntligen ha en häst som man kan hantera!
//Lisa och Elin

Snart så!

Efter drygt två timmar efter ett rent helvete med att försöka lasta på Lukas gick han äntligen in. Kan ju säga att det var nog inte helt långt ifrån att vi faktiskt gav upp för det kändes så jävla hopplöst. 
Han snurrade runt och försökte sticka, kickade otaliga gånger mot en, vägrade att röra sig osv osv. 

Efter ganska lång stund så lastade vi på Fiona också för att se om det gick lättare att få in honom då, hon tyckte att det var lite läskigt framförallt då hon råkade halka till lite. Men annars var hon hur duktig som helst, jag lastade henne enbart med ett grimskaft runt nacken, finisen. ^^

Både Lisa och jag har stannat hemma, dels för att kunna vara ute med Fiona och ge henne mat och så och för att det skulle kännas jobbigare att vara med och lämna honom.
Det är ju jobbigt nu också, men så som han betedde sig idag gjorde det sig verkligen påminnt om varför vi byter häst.

När han åkte skriade han en del och Fiona ropade ett tag och hon stack vid ett tillfälle ut på en isgata i hagen där det annars är avstängt men det var öppet där just nu, så vi hann inte stänga.. Fan vad rädd jag blev när hon rusade ut på isen mot grannhästarna.. 
Men det gick iaf bra att hämta henne, dock halkade hon rejält en gång och gick ner på knä, men annars gick det bra och nu är hon vad jag sett lugn. 

Hoppas det inte regnar såhär när Petra kommer för då kan man ju inte fota... :/
I vilket fall så är nog Lukas framme ganska snart, så Petra kommer kanske om 2-3 timmar. Det beror ju på hur långt dom har kvar att åka, hur lätt det är att ta sig fram och hur lång tid det tar att skriva kontrakt och sånt hos hästförmedlaren. 

Lääängtaaaar

//Elin

Svar på kommentar

Fick en fråga förut om vad vi gjort med Lukas, om han var där nu.
Vad jag har för mig så har jag nämnt det förut - flera gånger.
Men jag säger det igen och ifall ni undrar, se till att läsa nu! 

Vi byter Lukas mot Petra plus en del pengar, så när vi ska hämta Petra tar vi med Lukas och lämnar honom hos hästförmedlaren och så får han ta hand om försäljningen.
Så nej, han är inte där. Han är hemma hos oss.

Jag hoppas nu på att slippa svara på fler frågor som jag redan gett svar på här i bloggen.

//Elin

Petra

Idag har vi ju varit och provridit hos hästförmedlaren. Vi provred två pållar, en brun valack med bläs och vita halvstrumpor bak, riktigt stilig, 9 år tror jag han var. Snappade aldrig upp hans namn dock.
Han var ca 160cm hög, väldigt snäll och trevlig att greja med, att rida honom tycker jag kändes okej, det var väldigt mycket häst att rida om man säger så. Jag kände mig inte riktigt trygg på honom så jag skrittade mest och travade litegranna. Lisa red i alla gångarter och tog även några skutt med honom, jag tror hon tyckte att han var fin. Men båda tyckte att han kanske "låg på" lite för mycket och var lite mycket. 

Sen tog dom in en underbart söt liten tinker, sto, 148cm ca, 9 år, svartskäck som hette Petra.
Hon såg så gó ut bara där hon ledde in henne i ridhuset. Och jag kan inte annat än att säga att så fort Lisa hoppade upp (haha, hon har alltid ridit först när vi provridit) att det här var nog hästen vi ville ha! Lisa red i alla gångarter och tog återigen några skutt (vilket Petra verkade tycka var riktigt kul!) och hon var riktigt mysig.
När jag hoppade upp kände jag mig genast bekväm och trygg på henne, hon hade bra med framåtbjudning men låg inte på så som valacken gjorde. Så jag red i alla gångarter och gick över ett litet kryss och allt kändes så där underbart, det klickade verkligen.
Hon var hur mysig som helst att pyssla med, snäll att leda (haaah, till skillnad ifrån Lukas) och var bekväm med att man tog överallt på henne osv.

Tyvärr blev det inga bilder överhuvudtaget, men när hon kommer hem så kommer det fotas massvis. Så just nu ser det ut som om det inte är omöjligt att vi hämtar henne imorgon, dock inte så troligt på grund av ishelvetet och vi måste få tag i en transport och typ låna morfars bil då vår bils bromsar måste bytas.. Annars blir det på söndag.. Hoppas hoppas hoppas på imorgon!

//Elin

Jag kommer sakna honom...

Med provridning bara några timmar framför mig börjar det verkligen gå in i mig - efter att vi har lämnat Lukas, kommer jag antagligen aldrig mer att se honom, aldrig mer höra hans mjuka gnäggningar eller töntiga busskrik.
Jag kommer aldrig mer att få träffa min lille buskille...
Jag älskar honom och kommer alltid att göra.
Jag kommer sakna min lille Flukis.
//Lisa

Provridning

Imorgon ska vi åka och provrida hästar hos hästförmedlaren, ska bli sjukt spännande, med allt. Att få veta hur dom ser ut, vad dom heter, hur dom är i lynnet, i ridningen, skötseln, allt.

Längtar verkligen, kommer också fotas imorgon.

//Elin & Lisa

Tränat lite på färgläggning

Här kommer några bilder på hästar där jag även tränat på att färglägga dom :) (dom är skissade med blyerts och färglagda med vanliga färgpennor)

Tänkte länge att den här på något sätt såg fel ut.. Upptäckte nyss vad det var.. Det vänstra bakbenet borde ha gått i marken.. .___. Aja, jag fokuserade mest på färgläggningen ändå (Y)




Bara för att hästar ser så skillade ut när dom ska klia sig med bakbenen.

//Elin

Är våren redan påväg?

Idag har jag haft riktiga vårkänslor, det töar och är skitgött ute i den härliga solen. Så hela familjen har vart ute idag, jag har fotat lite (bilder kommer längre ner), pappa har grejjsat lite och mamma och Lisa har suttit och njutit i solen på vår fina trappa, jag joinade dom där lite senare också. Riktigt mysigt.

Nu är irishcob-hästarna i sverige hos hästförmedlaren, han ska rida dom i morgon och så kanske vi kommer på tisdag och provrider ifall det funkar för mamma och pappa att ta ledigt. Sjukt spännande! Har vi tur så kanske vi kan tvinga med någon och fota också, för min kamera verkar ju funka normalt nu, dock ska jag köpa en ny så småningom också då jag vill byta upp mig och inte riktigt litar på min kamera, den är ju trots allt några år. 

Underbart härligt med en hel veckas lov framför oss nu också! Har vi riktig riktig tur så kanske vi till och med får hämtat den nya pållen nu under lovet om det blir en pålle därifrån som jag både tror och hoppas

Här kommer lite bilder:
Is kan verkligen få härliga former ibland! :)



En gren över bäcken




Hestar (som för övrigt verkade uppskatta att marken töat fram lite, så som dom smaskade och slet i det arma, gula gräset)

FånaPåna

Omnom

Lite döda blommor som satt kvar i en buske.


Meina skoer in dah himle, låg och chillade på vår trappa med huvudet lutandes mot ena räcket och fötterna upplagda mot det andra. Var riktigt bekvämt (Y) Fast så småningom gjorde det ont i svanskotan av att ligga på stentrappan. :)
Trappräcket.

//Elin

Sjukhuset

Idag har jag vart på sjukhuset direkt på morgonen, håhå, så jag missade en lektion (A) Aja, det var en vanlig rutinkoll (som jag går på var tredje månad för min diabetes)
Och jag fick lite hjälp med några pumpinställningar nu när jag fått en ny, en ny som inte hade mina gamla inställningar såklart.
Sen så har jag också tagit ett blodprov i armvecket då dom kollar dels för Gluten-allergi och sköldkörtlarna, då diabetiker lider större risk att drabbas av någon av dom.
Blodprovet för övrigt gick bra, jag har rätt så "dolda" blodådror så det kan vara svårt att träffa en ådra. Men dom två senaste gångerna som mina fina diabetessköterskor tagit blod från mig har dom träffat perfekt på försrta försöket, vilket besparar mig en hel massa obehag.. Jag gillar inte när dom gräver i armen som dom gjorde på Näl när jag låg inne där... .___.

Sen så köpte pappa och jag emla-plåster som jag fortfarande använder när jag byter pumpslangen i magen och även lite hostmedicin till mamma samt panodil till både mamma och Lisa som är sjuka nu.
Haha, jag är på sjukhuset ganska ofta där och träffar mina läkare och sköterskor så man lär ju känna varandra ganska bra, så vi kan allt ha det både kul och mysigt. ^^

Sen så kollade dom såklart mitt långtidsvärde (blodsockret - hba1c) som låg hur bra som helst! Jag har lika bra värden som en frisk person och det känns skitbra! Dessutom sa dom att jag låg typ.. Bäääst av diabetikerna däär, hååhå, jag fick en guldstjärna på mitt papper för att det skulle bli extra fint. :3

//Elin

Shobrä bacon <3

jag är lite död just nu, jao. Har en del prov å så, men sen när vi får vår nya pålle så ska jag allt bli bättre på att blogga - då jag har nått att blogga om å så.
Idag har det vart en kind of normal dag, hade prov i samhällskunskap i två timmar, gick sådär, sedan var det filmvisning restrerande två timmarna, skön dag!
Imorgon ska pappa snacka med hästförmedlarn och förhoppningsvis blir det provridning i helgen!
förövrigt såg jag ut såhär idag:
Allt e från Gina tricot förutom strumporna ;)
// Lisa

Wiie

Jobbade Fånisen idag igen efter skolan, ungefär som igår. Hon kom ihåg vad vi gjorde igår och var jätteduktig ^^ Tänker inte säga mycket mer än så, Lisa fotade lite bilder i det dåliga ljuset, men det syns iaf vad det är.
Ni får nog lite information via bildtexter. :3

Dah bilder (som Lisa har fotat):
Söten... Älskar hennes rumpa <3
Söthesten <3

Traaaavaaaaa på vååålteeeeeen
Liten "bildserie" på en av inkallningarna.







Duktiga pållen <3
Och såå uuut på cirkeln igen :3
Travelitrav
Kommer in till mig igen


Gör en halt
Och hon stannar så fint och står stilla ! :D
En till liten "fokusinkallning", GAAAH hon är så fin <3 Driver henne i en cirkel runt mig, kallar och börjar snabbt backa bakåt lite hukat och hon följer efter, och ser så där bedårande jättesöööt ut.. :DDDD Och så har hon verkligen börjat leka med mig, hon knycker med huvudet och gör sig snygg och massa fint (a)
Skritta avslappnat kan hon verkligen ;) frustar på också :3


GAAAAH, MANEN ??!?!?!?! Kan man annat än att älska den?? ;)
Springelispring
Gölliggggg
Haha, precis när hon slår över till galopp ifrån trav (Y)
Goppetigopp
Fuck yeah, släng with dah man, biatch!
Här ser vi en av mina sexiga backningar för att få in henne i mitten, in real action ;) (låtsas om att det inte alls ser ut som om jag faktiskt kastar mig bak och ner på rygg i snön..)
Börjar backa och kalla
Hon svänger in mot mig (håhå, med busblick och bussteg)
Hestis kåma
Goppeti
Schnögging
Stundvis i lekens hetta bar hon sig såhär stiligt, och vem säger att hästar behöver ta stöd i bettet för att gå i form? ;) Precis såhär jag vill att det ska se ut när vi tränat upp formen :)
Stilig chey c:
Det var en hård markbit som gömde sig under snön och den snubblade hon såklart på.. Failarn <33
En till av mina übersexiga bus-backnings-inkallnings-mojjs-komma-in-i-mitten
(tycker det är vackert att man ser att det mörknar under tiden bilderna är tagna)
Såååå, det var det jag hade att bjuda på idag.

//Elin

Helt underbart!

Idag var engelskalektionen inställd så jag kunde åka hem riktigt tidigt, härligt! Sen blev vi också klara med vår stora målning i bilden idag, har dock inte tagit någon bild på den.

Så när jag ändå kom hem så tidigt så tänkte jag aktivera Fiona, så jag hämtade henne i hagen och släppte henne helt lös i vår lilla arbetshage (Lukas stod och tittade på i hagen bredvid, det var lugnt med honom då han hela tiden kunde se henne) 
Så jag jobbade henne löst och försökte väcka uppmärksamheten i henne, liksom pigga igång henne, väcka henne. Så jag drev på henne och hon valde att springa i en volt runt mig (duktig tjej!!), busade och höll uppe min energi för att smitta av mig på henne och få igång hennes energi, få henne att våga läsa mitt kroppspråk. 
Så till en början var det skritt runt mig och jag tränade på att hon åtminstone skulle stanna och titta in på mig när jag satte mig på huk, ibland reagerade hon inte, ibland stod hon och tittade uppmärksamt mot mig och ibland kom hon in i mitten till mig (massa beröm).

Så jag jobbade lätt med att trycka på henne (alltså att gå närmre hennes livsrum och på så sätt driva på henne och sen backa undan och ge eftergift på hennes livsrum när hon gör rätt) och så småningom började jag jobba mer med att "pigga igång" henne, alltså driva mer och hålla energin riktigt högt, börja busa lite. 
Sen började jag att jobba hennes uppmärksamhet och följsamhet genom att driva på, kalla och backa - ganska hukat - och locka på henne. Till en början vågade hon inte prova vad jag ville (att hon skulle följa efter mig in mot mitten) men så småningom började hon vända sig inåt när jag gjorde det och tillslut följde hon efter mig och kom in till mig. 
Hon blev riktigt alert och busig (många rivstarter, busknyck med huvudet och småbockningar och maaassa gosigt frustande) och hon började läsa mitt kroppspråk mer och i slutet kan jag inte annat än att säga att vi näst intill dansade tillsammans, träningen klickade verkligen idag och det känns helt underbart.

Jag kom dit jag ville och gosh vad bra det kändes!
I och med fokusen jag väckte i henne var det inga som helst problem att bara följa efter mig löst och byta hage, hon vågade lyssna på mig. 

Nä usch vad jag pladdrar på, hoppas det framgick någorlunda vad vi höll på med iaf.. Tog lite bilder också, kasst väder så bilderna är rätt kassa i kvalité, dessutom ställde jag inga större krav än att hon fortsatte röra sig runt mig när jag fotade då jag inte kan hålla tillräcklig energi och respekt åt henne när jag fotar. Så det blev ju inga riktiga busbilder, men lite småcharmiga bilder lyckades jag ta. :) 
Så här kommer dom:
Fånisen innan vi började
spring spring
Fånisen kommer på inkallning ^^
Stanna på volten
Skritteliskritt
"stanna och titta in"
Spånet Lukas i bakgrunden
Goppetigopp
En av dom inkallningar då hon valde att komma in halvvägs.
Förbereder en av dom inkallningar då jag ropar på henne och backar lite hukande och med inbjudande energi.
Och här börjar hon komma in till mig. <3

Verkligen helt underbart idag. Hon hade i princip hela tiden sin uppmärksamhet riktad in mot mig via syn och hörsel.
Såklart har jag inga bilder under dom allra bästa ögonblicken för då hade jag ju inte tid att hålla i kameran. ;) Men får typ.. Tvinga någon att fota "utifrån" någon gång. Det är första gången jag tränar just såhär med henne och jag var ju ute ensam så jag kände ingen press heller, var skönt att få prova och träna lite ifred. Har lite svårt när folk tittar på mig när jag hanterar hästar och blir lätt stel och obekväm även om det bara är familjemedlemmar, framförallt om jag ska prova något nytt. 

//Elin

Svar på kommentar - Ezpan

För det första så har vi varken sålt eller lämnat tillbaka honom, han står fortfarande här hemma. Om inte någon privatperson köper honom snart så kommer vi att byta honom hos en hästförmedlare som sagt att han kan ta honom.
Men vi säljer honom för att vi inte klarar av honom, vår erfarenhet, kunskap, tid, tillgångar och kämpaglöd räcker inte till då han blivit för mycket. Jag har t ex blivit rädd för honom och han behöver så mycket mer än vad vi kan erbjuda. Det är ju meningen att det ska vara kul att ha häst, men det är det inte nu när det bara är ett elände. Han har inte blivit ordentligt uppfostrad och han fick i förra hemmet göra vad han ville, så han uppskattar inte när man försöker vara ledaren utan protesterar ganska kraftigt (vilket lett till att jag blivit sparkad två gånger och sparkhotat har han gjort otaliga gånger) Så vi ska skaffa oss en häst som passar oss bättre.
Så vi gör det som är bäst för både oss och hästen. 
Det är ganska mycket som hänt osv runt honom som bara tär. Vi kan t ex inte sticka ut och rida då han är helt tokig och han blir galen ifall man lämnar honom själv (som vi såg idag) och går det längre tid själv så förstör han förmodligen staketet och sticker eller nåt. 

Det var kortfattat om varför vi säljer honom.
Han är för mycket helt enkelt.
Dock ångrar vi inte att vi köpte honom även ifall det vart jobbigt många gånger och vart mycket lättare att hitta någon som passade bättre, men det är ju såhär man bygger på sin kunskap och erfarenhet och vi har lärt oss väldigt mycket under tiden vi har haft honom. Han behöver så mycket mer stimulans, vilket vi märkt under hösten då han blev jobbigare och jobbigare när vi inte hann rida så mycket på grund av skolan och vädret till skillnad ifrån i somras då vi red flera timmar per dag, då var han mycket lättare att hantera.
Dock har vi aldrig kunnat gå ut och promenera ifrån marken utan att han stuckit ut på ängar, tomter, infarter osv.

//Elin

Hihii

Nu har jag och Lisa precis kommit in efter att ha grejat lite med Fiona (har även fotat idag och Lisa fotade mig och Fånis en del) 
Jag har longerat lite lite med henne samt tömkört lite lite med henne, hon var jätteduktig och det var inga problem för henne att bli jobbad i hagen när Lukas stod i hagen mitt emot. Sen så tolkade vi några varv, både skritt och trav, gick superbra och hon tyckte att det var jätteroligt, frustade och såg så allmänt lycklig ut. Dock blev Lukas helt galen och sprang runt som en dåre i hagen mitt emot så fort han inte såg henne och skrek (han gnäggar sinnessjukt fjantigt). Fiona brydde sig dock inte om det och Lukas fick gott om motion han med. ;) 

Dock blev det inga bilder när vi tolkade då jag ledde och Lisa åkte bakom på snow-racern, aja. Ni får lite bilder på lite olika saker som jag fotat och även lite på mig och Fånis och när jag både longerar och tömkör. :) 
(Alla bilder som är på hästarna har Lisa fotat, dom andra har jag fotat)


Nypon :D
Små feina bäär
Mer nyypooon
Mojjmojj-frukt-bär-saaak

Blomma-mojj
Frassemannen <3
wiiiiiie
Greeenaaar
snööööe

lässen
lässen
LukasHesten
Lånade pappas übersexiga overall ;)
geeeesp
Söten <3
Superlätt att hantera det åtta meter långa repet (Y)
Aaah, älska minen man får när man bländas av all sol och snö <333
bååårsta hesten
göllegoo
Wroom wroom
Träna inkallning
Hesten kåmma
Hesten ville sega heij till Lisa :D
Andra hååållet
Inkallning igen
Springa med hesten
Håhå
Lite tömkörning också, vilket hon tycker är lite svårt, hon brukar bli osäker och försöka svänga runt till en, gå till någon annan eller bara stå stilla. Men hon går från klarhet till klarhet. :)






Och om irishcob-pållarna så ringde pappa nu i veckan och dom är fortfarande kvar utomlands då det enligt lag vart för kallt att köra dom... Så vi hoppas att dom kommer nu i veckan..

//Elin

Bajskrig!

Hrm.. Ja som rubriken säger så har Lisa och jag utkämpat ett kort bajskrig. ;) Vi har vart ute och mockat frusen skit i vinterhagen ett tag, sen utvecklade det sig till ett mindre krig, som snöbollskrig fast med bajs istället. Fullt normalt.
Lite lagom kul man får ha det. ;) 
Sen så fick pållarna mat också, lite smått galna var dom, sprang runt och busknyckte med huvudena när jag gick för att hämta dom och säga att det fanns mat, busungar. :3

För övrigt så har jag faktiskt klippt lugg, har länge velat ha det men inte riktigt fått tummen ur, men nu är den klippt iaf :3 Blidde nöjd, dock har jag en jobbig virvel (jag har måååånga virvlar i håret) precis i pannan vilket får luggen att bli missbildad, därför det dröjt med att våga klippa en (btw, det är min fina mor som klippte den åt mig, hon toppade mig också) men med lite spray eller nån sån annan skit ska den allt ligga tjusigt. ;) 

Här får ni bild på spektaklet: 

Här kan man också se lite av hur virvlarna ter sig i mitt hår, att luggen liksom vill bubbla upp och även bort ifrån ansiktet. Jag har t ex olika benor varje dag för virvlarna gör att det lägger sig hur som helst. Det finns liksom ingen "naturlig" plats att lägga sig på tycker det .. .___. 
Supersmexxigt ;) sen så får vi se hur den ser ut när jag duschat och så om det behöver finslipas eller nåt. :) 


//Elin

tjock hest

Har gått å haft lite ångest för att jag inte har bloggat det sista, men nu har jag äntligen tatt tummen ur röven!
veckan har vart ganska tråkig, ett par prov, några läxor, en hemstudiedag har den innehållit på ett ungefär..
I onsdags (hemstudiedag) hade vi en uppgift att vara ute och göra en aktivitet i minst 30 min, så red lite på den tjocke brune pållen, i hagen dårå - no way att jag rider ut på det där monstret nu, framförallt inte själv! Men red väl i en halvtimme ungefär, skrittade och travade. Han var otroligt vrång och tråkig (kan ha berott på att fåna stog inne i stallet och tuggade på lite hö, thihi) men i alla fall, han var kind of bockig osv, men inget märvärdigt hände! sen gav jag dom lite vatten och hö, mockade och gick in i värmen igen.
tog lite små bilder med min mobil:
random bild <3
bilderna hamnade inte direkt i ordning, som ni kanske fattade ;)
fick även lånat den andra hp boken idag (har haft en jobbig väntan på fem dagar juue :c) så nu är jag söt å ska läsa lite!
myser i jumsuiten, och jag tror jag håller på att bli sjuk btw :cc
//Lisa

Träningskladdar

Det verkade inte som om någon var speciellt intresserad av att se mina träningsskisser, hästar - anatomi och proportioner. 
Men jag laddar upp dom här på bloggen för min egen skull istället.
Så vill ni inte se så behöver ni inte titta

Dom är inte i någon ordning utifrån då dom är gjorda eller bra fotade heller för den delen, så, nu är ni förvarnade.

Något kallblod - Tränade lite proportioner på olika hästtyper, en sak som jag ofta failar med är benen, hur lederna ser ut i dom, musklerna i dom och framförallt så brukar dom bli för långa, ryggen bli för kort och huvudet för litet. Crappy shit.
Någon Frieseraktig (typiskt exempel på något för långa ben, dock är frieserhästar minst sagt långbenta jäklar) pålle samt shettis/ponnysak.
sträääcka ut ryggeeen.
En bild jag är nöjd med, eftersom jag tvingar mig själv att träna och låta det ta den tid det tar så blir jag också nöjd oftare när jag leker lite i fantasin, försöker släppa taget - tänka utanför lådan. Och tränar jag på anatomin och proportionerna så kommer jag också kunna skapa mycket mer levande bilder.
En av dom första bilderna på väldigt länge där jag kände att jag faktiskt lyckades åstadkomma en häst som ser bra ut *klappa på axeln - "bra Elin"*
Kommer nu några galoppbilder, det behöver jag träna på, dom olika faserna i galopp. Bakbenen är tyvärr min största svaghet. Och här failade jag ganska hårt men träning ger färdighet.
Nöjd.
Nöjd här med.


Väldigt nöjd.







Försöker jobba mycket med rörelser, även lite lama skisser på bakben.
Väldigt längesedan jag försökte ge mig på att teckna en stegrande häst, nöjd.
Lite småfula skisser på mular, en sak jag behöver träna på - massvis

Så, det var det jag hade att bjuda på idag.

För övrigt så är bilden (den stora som jag laddade upp om igår) som vi håller på med i skolan alldeles snart klar, har dock inte bild igen förräns på tisdag.. Aja, då lär jag väl fota den och så får ni se den då. ;) 

//Elin

Gårdagen

Orkade inte uppdatera bloggen igår, så ni får uppdateringen idag istället. ;)

När jag var sjuk förra veckan så hann dom börja med en uppgift i bilden där vi skulle göra någonting som man kan refera till dom mänskliga rättigheterna. Detta kunda man göra antingen själv eller gruppvis. Så jag hoppade in i Emma, Lolo och Mimmis grupp där dom skissat upp en stor bild sex stycken personer, med olika hudfärger, religioner, "ursprung" osv. Med syftet att visa att alla har rätt till sin religion och att alla människor är lika värda. 

Jag har inte skissat upp någon av dom sex personerna själv men jag har hjälpt till att fylla i konturerna och vi har även påbörjat att färglägga dom (håhå, med vanligt, hederlig vattenfärg).
Jag har ingen bild på hur den ser ut för tillfället då den är typ halvt färglagd, men jag har en bild på hur den såg ut när vi fyllt i konturerna. ;) 
Superstiligt! 
Som ni ser så har vi satt upp papprena direkt på en av utställningsväggarna för att det ska gå så lätt som möjligt, så vi målar ute i gallerian och inte inne i ett klassrum, lite lagom obekvämt när folk går förbi.. ;o

Och såhär busiga var både jag och Emma igår som gick och köpte varsin tårtbit på Einars. Omnom!

//Elin

Göttans!

Vid schemaändringen efter jul så lyckades skolan klämma in en så underbar tid på måndagar då vi helt enkelt slutar kl.13.40, så jag hinner med en riktigt tidig buss och är hemma strax innan 15.00. 

Så nu sitter jag här och skissar lite med två katter som bara skriker efter uppmärksamhet, haha, och utanför huset står två nöjda hästar med tidig middag. 

Jag är verkligen urkass på att rita hästkroppar och anatomin har inte riktigt stått rätt till i bilderna, så nu har jag tagit tummen ur och studerat väldigt ingående hästanatomi, i Elins värld alltså stirra på bilder av hästens alla muskler, skelettet osv osv, och sedan måla en massa. Försöka pränta in i huvudet hur musklerna sitter, hur dom rör sig, proportioner, allt

Så jag tänkte att ni kanske är intresserade av att se lite bilder som jag skissat på (?) nu det senaste och verkligen koncentrerat mig på hur dom faktiskt ser ut.

//Elin

så fett onödigt, men det finns

Sitter och pluggar med pissen bredvid mig... Hoppas att alla ni där ute har en roligare helg än jag ;)
//Lisa

skissat litegranna

jag är väl inte direkt den mest fantasifyllda personen här i världen och har alltid haft svårt att komma på egna saker, varelser, bakgrunder - allt det där jag vill kunna.
Så jag har börjat träna lite mer på det, tvinga fram lite fantasi typ. 

Så jag tänkte dela med mig av mina senaste skisser där jag försökt utveckla en egen figur, helt och hållet ur min egen fantasi. :) 


första idéskissen
andra - vingen förstörde bilden så den existerar inte på dom andra bilderna...
Sorry för skärpan :c Men här började jag utveckla kroppen.
Helkroppsbild
Första skissen där jag utforskar lite andra vinklar på ansiktet. Inte min starka sida. 

Det var allt jag hade att bjuda på vad gäller skisser idag. Får se om jag fortsätter utveckla min mojj. :) 

//Elin

Det är kallt ute!

Har vart ute en stund nu och fotat, mest hästarna. Fick faktiskt en hel del fina bilder, dock krävdes det en del redigering för att rädda dom ifrån den fruktansvärda överexponeringen ute i snön.. Men nu tycker jag att dom är rätt så tjusiga!
Tog på mig gott om kläder innan jag gick ut och lyckades hålla mig varm på hela kroppen förutom fingrarna och tårna.. Lika hopplöst varje gång. Tårna verkar vara omöjliga att få varma när det är så kallt ute, fingrarna kan man rädda med tumvantar - men det är lite väl klumpigt att fota i, det räcker att krångla med tjocka fingervantar. 

Men men, jag ska inte prata mer om hur kallt det är ute, jag hoppas ni inte blir uttråkade av att jag laddat upp så mycket bilder nu de senaste dagarna. Är det något speciellt ni vill läsa om?

Well, här kommer bilderna:
Snö on dah bil.
BlommaSak
Frostigt gräs som hänger ner ifrån vår bro.




Lätt sötast i världen!


Fin springstil..
Söten <3
Grevaah eftär maaet
Omnomnom
Gräva med höga benlyft!
Så här nära tyckte Fiona att hon kunde komma... ;)





Omnom mat











sexigt









Elstaketet 

Så det var väl det som bjöds. Får se om det blir något mer fotade idag eller inte.

//Elin

Svar på kommentar - Emmy

Ja, både Fiona och Lukas är helt och hållet våra hästar. Fiona har vi haft ca 5 månader mer än Lukas. :)
Det är verkligen fina pållar, brukar vara väldigt fina i lynnet - iaf dom jag träffat och utifrån andra som har träffat eller har tinkrar. :) 
Åhh vad tråkigt... :/

//Elin

ridlektion!

Igår för första gången red jag ridlektion på typ ett halvår, fick ta mammas! Red Dustan, hon och jag har aldrig riktigt funkat, så själv tycker jag inte att det gick så bra. Hon springer ju väldigt gärna, och jag som satt där och försökte rida med så lite tygel som möjligt.. Hon la sig i handen och kuta, kände mig riktigt hemsk när jag titt som tätt var tvungen att ta tag i henne och ta upp huvudet på henne :'c
Men ibland gick det bra också, skulle trava med enhandsfattning genom en smal "gång" gjord av bommar, vilket faktiskt gick riktigt bra - då hon är väldigt lång i kroppen så blir hon svårvänd. Och när vi började med en del galopparbete, med galoppfattningar från skritt - så satte även bakkärran igång och hon gick allt stadigare i formen. La sig inte så mycket i handen och var riktigt go och avslappnad när vi travade av!
Idag så har jag vart i skolan ofc, åkte sen hem till annie och pluggade lite där, sen åkte jag med mor min hem och plugga lite, sen åt jag och började titta på första hp filmen <3
Fick förresten låna första hp boken av matilda idag, känner mig jättekass som inte har läst böckerna :c men det ska det bli ändring på! Mina planer för helgen? plugga,plugga,plugga...  har svenskaprov på måndag, en ganska stor biologiuppgift tills på måndag, franskaglosor tills måndag, engelskaglosor tills på fredag, samhällsläxa tills nästa fredag, hemkunskapsläxa tills på måndag, mer franskaglosor till v.7 och ett prov i samhällskunskap v.7... såå ah, har en del att göra nu innan lovet...
Så här söt e jag nu när jag ska återgå till att läsa boken <3
detta blir ett tråkigt inlägg med mycket text och typ inga bilder, sry for that..
//Lisa

Myskatten

Legat och myst en stund med Jonna i soffan. Gosingen <3


Storögt sällskap <3 :D
Trött missemjao <3

//Elin

En till???

Japp, ni får stå ut med ytterligare en liten bildbomb. ;)
Idag funkade faktiskt autofokusen (eller rättare sagt, idag hackade inte "ta-kort"-knappen så brutalt) på kameran, vilket gjorde att jag dels kunde fota Rasmus lite när vi lekte och även hästapållarna när dom kom gåendes till mig när jag kom med maten. Hoppas det håller i sig tills jag får den nya kameran, för den får jag inte förräns den nya hästen är betald osv, men det skulle kanske betyda att vi kan ta kort med den t ex när vi provrider och när den och Fiona möts för första gången! :) 

Här kommer i alla fall en hög med bilder på både stora och små djur:
Jonna
öghaaa
Nesa

Jonnaaa-pels
Cool Rasmus
Motljus <3
Lång arm osv osv.
Rasmus kikar över sängkanten (Y)
Charmigt.
Kikar över kanten..
Här får ni även en skymt av en av Rasmus favoritleksaker, en tidning.. Den ska liksom vara så stor som möjligt enligt honom - så att han inte missar.. Fast det gör han ändå.
Den spännande tidningen svävar ovanför honom.
Jag älskar den blicken <3
TIDNING
Rasmus aka Kroken, kroken är en vanlig lekposition hos Rasmus, som vi bevittnar här (högra tassen är formad som en liten krok, oftast är den mer krokig än såhär). Han kan sitta med kroken så och se mentalt efterbliven ut i upp till en-två minuter. Ofta försöker han också med stela rörelser samtidigt fånga det han leker med med sin lilla krok.
Läskig
Ännu läskigare
Tjocka hesten Lukas, dock har han gått ner massa.. Men oundvikligen ser han aningen dräktig ut framifrån..


Isiga morrhår..
Fiona <3 Som var ännu isigare i morrhåren... (Y)
Fiona aka Luggen? ;) Och den kommer bli brutalt mycket tjockare när det vi klippte förra vintern-våren har växt ut helt.. Och manen.. <3 Det kommer bli mycket flätning i sommar så att det inte blir för varmt, det lär det bli med nästa pålle också om det blir en irish cob. (Y)
is </3
Göllig chey <3 Haha, när jag tog den här bilden så flåsade Lukas mig i örat. ;) 

Men men, nu äro bildabomben sluet. 
Är hemma idag också, min kropp går typ igenom alla förkylningssymptom den kan? Först slem i halsen, sen rinnigt snor, sen tjockare, sen täppt, halsont, klump i halsen, halsont, slem och torrhosta, frusen, utmattad och seg, lite feber, you name it.
Sen har jag fått nare också, det svider.. .___.'' 
Men börjar känna mig piggare, dom två senaste nätterna har jag mått tillräckligt bra för att kunna sova normalt i alla fall, det uppskattas. 

//Elin

Bildbomb!?

Ja nu kommer det faktiskt upp en liten bildbomb här på bloggen!
Har lekt lite med kameran, vinklar och skärpa och lite sånt. Fortfarande lite seg i tanken så vi har överseende med det, men trots det gick det faktiskt över förväntan!
Dock har kameran tappat ännu en ganska trevlig funktion... Ni vet när man sätter på kameran? Den skärmen som dyker upp då, med batteri"nivå", hur många bilder du har plats till, inställningar och sånt - den skärmen är bara svart när jag sätter på kameran... .____.'' Tack och lov så kan jag i alla fall fortfarande titta på och t ex radera såna bilder jag redan tagit.. 

Jonna har legat så fint och stilla när jag fotat, men Rasmus är en helt annan sak, helst ska han ju fram till kameralinsen och till den som fotar som då gärna hamnar i en ställning som Rasmus ser som en inbjudan till att gosa lite.. Aja, några bilder blev jag riktigt nöjd med och här kommer dom..! 

Jonna och hennes favoritkudde.. Visst ser det himla skönt ut?
Söten <3



Rasmuuus
haaah


Gölligt











Jaa-a, lite kul får man ju ha även fast man är sjuk. ;)
Jobbigt att äta dock med en helt igentäppt näsa.. Framförallt om man, även fast man är helt själv, helst vill tugga fint och artigt med stängd mun. Nä, nu är det andra bullar som gäller! Tuggar som en vilde med öppen käft för att ens kunna andas! 

//Elin

Hästarna!

Jag har ju glömt att berätta hur det går med irish-cobhästarna som importerats ifrån Irland.
Dom är på väg hem till Sverige just nu, förra onsdagen var han och köpte dom och så är det någon annan som kör hem dom, detta tog tydligen ca 10 dagar. 
Så pappa ska ringa imorgon för att höra exakt vilken dag dom kommer, dom kanske kommer lagom till fredag-söndag, meeen, jag vet inte. Därför pappa ska ringa ;)

//Elin

Tom <33

i am chillin on thaaa bibliotek!
bjussar på lite bilder på tom felton (MIN CRUSH)
loooveee <3
// Lisa

Alltså.. Den katten...

Var precis ute och gav hästarna lite lunch och tänkte att jag tar med kameran också, Rasmus var ju ute så man kanske skulle råka på honom. Som jag "råkade" på honom....
Jag var inne i höförrådet och packade ihop lite hö till pållisarna och så plötsligt prasslar det till högljutt där inne, jag blir allmänt bajsrädd och kan inte koppla varifrån ljudet kommer.. Och så tittar jag upp i taket där mamma och pappa satt upp en pressening för att skydda höet ifrån väta som annars kondenserar och droppar ner i höet. Där såg jag fyra utbuktningar som kom gåendes åt mitt håll... På presseningen.. I taket... Kan ju säga att jag skrattade lite.. 
Men som den jäveln stökade ner där.. Tog lite halvgrumliga bilder där inne, han är allt bra knäpp den katten..


Japp.. Där uppe satt han.. Och tittade ner på mig.. (ignorera den kassa kvalitén)
Jaa-a, såvitt jag vet låg dom här höbalarna så fint i sin ordning, staplade på varandra så sent som i morse.. Nu låg dom.. Annorlunda... Fann även tuss med päls.. Den syns i bilden, ungefär i mitten, långt till vänster, ni är skillade om ni hittar den. ;)
Nu blev bilden dumt vriden.. Aja, ni får vrida era skallar ellet nåt. Jag var inte där inne när han gick ner (det är väl kanske två meter i tak där..?) men när jag kom in hit igen för att släcka efter att ha gett hestisarna sin lunch så hade han lyckats riva ner hela tre balar på sin färd nedåt.. Kattjävel.
Fotade även klumparna medans dom åt, då är dom ju rätt så stillsamma ;) Hennes man börjar verkligen arta sig!
öööraaah
Sexig kille osv osv.
Han är inte så tjocker längre i alla fall (Y)

Well, nu ska jag nog läsa litegranna, Rasmus ligger och myser bredvid mig i soffan, han är väl nöjd nu.

//Elin

2 bilder

Eftersom jag har så oändligt tråkigt så bestämde jag mig för att försöka fota Jonna lite som ligger i mammas och pappas säng med solen lysandes så fint på sig. Och eftersom hon ligger stilla så har jag ingenting emot att använda mig av den manuella fokusen.
Jävlar vad efterbliven min kamera blivit.. Men men, jag fick i alla fall tagit två bilder som jag tycker blev rätt så charmiga. :) Håhå, får se om jag hittar Rasmus också sedan, eller rättare sagt får se om jag kan få honom att sitta tillräckligt stilla.. Är inte så kvick i tanken just nu..


//Elin

Fortfarande sjuk...

Är fortfarande sjuk.. Mår pissdåligt, så som det ser ut nu får jag väl bli hemma imorgon också, tröööögt. Hade feber igår och har lite idag..
Nu tror jag att jag är nöjd med bloggens färg i varje fall! Lite turkost ..

//Elin